30 juli 2014 door in Huawei.

HuaweiHuawei timmert hard aan de weg op de smartphonemarkt, en heeft het afgelopen kwartaal zelfs meer toestellen verscheept dan onder andere LG, HTC en Sony. Zo werden er in de eerste helft van 2014 maar liefst 34 miljoen smartphones verscheept, wat neerkomt op een stijging van zo’n 62 procent. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf aan Reuters heeft gegeven.

80 miljoen smartphones

In het tweede kwartaal van dit jaar ging het om 21 miljoen toestellen. Daarmee laat de Chinese telecomgigant gevestigde merken als LG, Sony en HTC ver achter zich. Het doel van het bedrijf is om in 2014 een totaal van maar liefst 80 miljoen smartphones te verkopen. Met de 34 miljoen toestellen die al verscheept zijn, zit Huawei op 43 procent van het gestelde doel. Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat de organisatie hiermee op schema ligt, omdat er in de tweede helft van het jaar doorgaans meer toestellen worden verkocht.

Afzetmarkt

Van de in totaal 34 miljoen verkochte toestellen werden er 20 miljoen afgeleverd in China. Toch geeft het bedrijf aan dat het juist de andere landen zijn waar de groei het hevigst is. Vooral markten in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika groeien hard.

High-end

Ook de verkoop van high-end toestellen is verbeterd ten opzichte van vorige jaren. Voorheen richtte Huawei zich vooral op de low-end markten, maar het bedrijf ziet in 2014 ook een groei in het midden- en hogere segment. Zo’n 20 procent van de verscheepte telefoons zou in die segmenten vallen. Vorig jaar was dat nog slechts 16 procent. Toch verwachten analisten dat het moeilijk wordt voor Huawei om de high-end smartphonemarkt binnen te dringen. In die markt zijn Samsung en Apple erg dominant, en met de komst van de iPhone 6 ziet het er niet naar uit dat daar binnenkort verandering in gaat komen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones