Foto bevestigt: Samsung Galaxy Note 7 krijgt irisscanner

Foto bevestigt: Samsung Galaxy Note 7 krijgt irisscanner

De afgelopen weken hebben we meer dan eens gehoord dat de Samsung Galaxy Note 7 mogelijk een irisscanner krijgt. We moesten altijd genoegen nemen met de zinsnede dat techwebsites dit van ‘anonieme, maar welingelichte bronnen’ hadden vernomen. Tot nu toe. Ditmaal is er een foto opgedoken waarop naar verluidt de voorzijde van de Samsung Galaxy Note is te zien. En inderdaad, hierop is duidelijk een irisscanner zichtbaar.

Android Authority en Steve Hemmerstoffer van @onleaks op Twitter kondigen gezamenlijk het grote nieuws aan.

Foto toont inkepingen voor irisscanner

De foto bevestigt dat de Galaxy Note 7 een dubbele gebogen rand krijgt (dual-edge). Het schermformaat is volgens AA en @onleaks 5.8 inch. Dit strookt niet met wat we onlangs hoorden. Toen spraken de geruchten over een beelddiagonaal van 5.7 inch. Dat minieme verschil is eenvoudig te verklaren: hoogstwaarschijnlijk gaat het om een meetfout van 0.1 inch. Dat is slechts 2,5 millimeter. Met zulke kleine maatstaven is het te begrijpen dat iemand ergens een vergissing heeft gemaakt.

Maar veel belangrijker dan het schermformaat zijn de vele inkepingen aan de bovenkant van het scherm. Als je deze vergelijkt met de Samsung Galaxy S7 Edge, dan zie je dat Samsung extra gaatjes heeft gemaakt. Op de onderstaande foto zie je de schermen van de Galaxy Note 7 en Galaxy S7 Edge naast elkaar liggen.

Scherm Samsung Galaxy Note 7 vergeleken met Samsung Galaxy S7 Edge

Irisscanner

Eerder deze week zagen we een aantal patenten van Samsung voorbijkomen. Het Amerikaanse patent- en octrooibureau had het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een patent toegewezen voor de plaatsing en werking van vingerafdruksensoren en een irisscanner. De schets bij de irisscanner stelde dat deze drie lenzen nodig had om de contouren van het gezicht, het oog en de iris van een gebruiker te scannen. Op de bovenstaande foto zijn deze drie inkepingen goed te zien. Volgens AA en @onleaks is dit het onweerlegbare bewijs dat de Samsung Galaxy Note 7 een irisscanner krijgt.

Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy S8, die waarschijnlijk pas in de eerste helft van 2017 verschijnt, ook met een irisscanner wordt uitgerust.

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 of 5.8 inch scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels (QHD). Onder de motorkap schuilt, afhankelijk van waar je ter wereld woont, een Exynos 8893 of Qualcomm Snapdragon 821 processor. Het werkgeheugen bedraagt 6GB, de opslagcapaciteit 64GB, 128GB of 256GB. Met een microSD-kaart kun je het geheugen eventueel verder uitbreiden.

Achterop heeft Samsung een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS) en dual-pixeltechnologie geplaatst. Om het grote hogeresolutiescherm van energie te voorzien, heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf een extra krachtige 4.000 mAh batterij in deze phablet gestopt. Verder krijgt de telefoon naar verluidt een Adreno 530 GPU, USB Type-C poort, irisscanner en draait hij op Android 6.0 (Marshmallow). Ook wordt de Galaxy Note 7 het eerste toestel met Samsungs vernieuwde TouchWiz user interface.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung Galaxy Note 7 kost naar verwachting 799 euro voor een los exemplaar. Een forse prijs, maar dan krijg je wel een toestel met de laatste technologische hoogstandjes. Het gerucht gaat dat Samsung de Galaxy Note 7 op dinsdag 2 augustus onthult. In de tweede of derde week van augustus zou het toestel al in ons land in de winkels liggen.

Hoesje Samsung Galaxy Note 7

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones