Foto’s Huawei P10 onthullen dubbele camera setup

Foto’s Huawei P10 onthullen dubbele camera setup

Huawei is de laatste weken veel in het nieuws. Eerst met de lancering van het vlaggenschip triode, de Mate 9. Vervolgens werd de Huawei P10 gespot op GFXBench en nu zien we twee foto’s waarvan men zegt dat het de Huawei P10 is.

Het vlaggenschip van 2017 heeft grote gelijkenis met zijn voorganger. De foto’s tonen een toestel dat overeenkomsten heeft met het huidige vlaggenschip de Huawei P9 maar ook de Huawei Mate 9. We zien de dubbele camera’s achterop. Waarschijnlijk gemaakt in samenwerking met Leica. De vingerafdrukscanner zit net als bij de Mate 9 Pro aan de voorkant. Renders waarvan men zegt dat ze van de Huawei P10 zijn, werden onlangs gelekt op het internet. Ze geven ons een blik op toestel en vertellen ons hoe het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphone fabrikant er uit zal zien.

Huawei P10

Ontwerp van de Huawei P10

De foto´s van de Huawei tonen de voor een achterkant. Achter zien we net als bij de P9 twee camera´s. Het ontwerp lijkt een aluminium unibody en in vergelijking met zijn voorganger heeft de P10 een ander antenne ontwerp en geen vingerafdrukscanner. De antennelijn loopt vergelijkbaar met de iPhone 7. Op de foto lijkt de aluminium behuizing licht gebogen, terwijl de P9 juist zeer plat is.

Aan de voorkant zien we de selfie camera, het 5,5-inch beeldscherm en onderop de home knop. Volgens de geruchten maakt Huawei, net als de Xiaomi Mi 5S, gebruik van Qualcomm´s nieuwe techniek, ´Under-Glass Fingerprint Sensor´. Deze techniek maakt het mogelijk om de vingerafdrukscanner achter glas of aluminium te plaatsen. Waarschijnlijk dient een klein deel van het beeldscherm als vingerafdrukscanner.

Specificaties 2017 vlaggenschip

Het aankomende vlaggenschip van Huawei is al gespot op GFXBench. De benchmark heeft ons al een tipje van de sluier gegeven van de P10’s specificaties. We verwachten het nieuwe vlaggenschip met een 5,5-inch Quad-HD beeldscherm. De smartphone wordt aangedreven door de Kirin 960 processor. De octa-core is geklokt op 2,3 GHz en wordt ondersteund door 6 GB werkgeheugen en 256 GB aan opslag. Waarschijnlijk is er ook een versie met 4 GB werkgeheugen en minder opslag. De P10 draait op Android 7.0 Nougat en gebruikt twee 12-megapixel camera’s achter en een 8-megapixel camera voor. Het is niet bekend welke type hoofdcamera Huawei gebruikt. De vingerafdrukscanner zit niet meer achterop maar is voorop geplaatst.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones