Foto’s en specificaties Nokia C1 lekken uit

Foto’s en specificaties Nokia C1 lekken uit

Volgend jaar maakt Nokia haar grote comeback op de smartphonemarkt. We verwachten in ieder geval twee nieuwe vlaggenschepen van de Finnen. De naam van het eerste toestel is al opgedoken: de Nokia C1. Maar dat is niet alles: er zijn ook tal van foto’s op internet verschenen, evenals een groot aantal specificaties.

2017 wordt het jaar dat Nokia haar eerste smartphones op de markt brengt sinds de overname van de mobiele tak door Microsoft. Eén van de afspraken was dat de Finse smartphonemaker geen nieuwe telefoons mocht uitbrengen. Nu het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf het bedrijfsonderdeel volledig heeft afgeschreven, mag Nokia gaan en staan waar ze wil. Als eerste daad hebben de Finnen een afspraak gemaakt met HMD Global. Dit bedrijf, dat geleid wordt door oud-medewerkers van Nokia, mag de komende tien jaar exclusief smartphones uitbrengen onder de merknaam Nokia. Het eerste toestel is al een feit: de Nokia 150. Dit is een zogeheten feature phone, een telefoon waar je enkel mee kunt bellen en sms’en.

Aankomend jaar gaat het ook ten minste twee smartphones uitbrengen, zo bevestigde een topman van Microsoft Azië onlangs. Hij had ook gelijk over het verschijnen van de Nokia 150, dus alle reden om zijn woorden serieus te nemen. Eén van de smartphones die we straks kunnen verwachten is de Nokia C1. Via het Chinese sociale netwerk Weibo zijn er een groot aantal foto’s en specificaties van het nog te verschijnen vlaggenschip opgedoken. Het belooft een interessant toestel te worden die de strijd aangaat met de grote jongens.

Nokia C1

Specificaties Nokia C1

In hoeverre de foto’s geloofwaardig zijn, is een terechte vraag. Zo is de screen-to-body ratio –de verhouding tussen het beeldscherm en de voorzijde– wel erg groot. Of Nokia heeft plannen om een innovatieve smartphone te lanceren, of het zijn conceptfoto’s. Hoe het ook zij, het is desalniettemin zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Zo zien we aan de voorzijde geen zichtbare knoppen. De speakers zien er groter uit dan normaal. Zowel aan de voor- als de achterkant zien we geen vingerafdruksensor. Achterop is duidelijk een dual-camerasysteem te zien met vier flitsers: twee kleine aan de linkerzijde en een grote, langwerpige aan de rechterkant. Volgens de maker zijn dit drie LED-flitsers en één Xenon-flitser. Dit laatste type tref je nagenoeg nooit aan op een smartphone, maar vinden we in spiegelreflex- en compactcamera’s. Tevens lijkt er een sensor aanwezig te zijn voor laser-autofocus. Hiermee kan een telefoon nog sneller scherpstellen dan alleen autofocus of Phase Detection Autofocus (PDAF). De camera’s hebben een resolutie van 16 en 12 megapixels. Voorop heeft Nokia een 5 megapixel selfiecamera geplaatst.

Nokia C1

Dan de specificaties. Volgens de gelekte foto’s vinden we onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 830 met 4GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Zo verschijnen er naar verluidt drie varianten: met 32GB, 64GB of 128GB intern geheugen. Het lijkt dan ook zo goed als zeker uitgesloten dat je de het geheugen kunt uitbreiden met microSD-kaart. De accu heeft een vermogen van 3210 mAh. In hoeverre deze Quick Charge ondersteunt is niet bekend. Wel komt de Nokia C1 met USB Type-C aansluiting. Ook de 3.5mm audio jack is aanwezig. Steeds meer fabrikanten kiezen er voor om deze weg te laten. Tot slot draait het vlaggenschip out-of-the-box op de allernieuwste Android-versie: Android 7.1.1 Nougat.

 

Wat vinden jullie van de foto’s en specificaties van de Nokia C1? Is hij de moeite waard, of houd je het liever bij je eigen smartphone?

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (1)
Frans schreef op 21 december 2016 om 15:55

Mooi, heb nu de 920 lumia en denk er wel over om als de prijs leuk is om hem aan te schaffen.

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones