Foto’s prototype iPhone 7 Plus duiken op

Foto’s prototype iPhone 7 Plus duiken op

Op de Chinese Twitter-variant Weibo zijn foto’s opgedoken waarop naar verluidt een prototype of testmodel van de iPhone 7 Plus te zien is. Ze bevestigen de geruchten die momenteel de ronde gaan over het aanstaande vlaggenschip.

Dat ontdekten onze collega’s van TechTastic.

We praten er al maanden over: de iPhone 7, iPhone 7 Plus en sinds kort ook de iPhone 7 Pro. Hoewel Apple tot op heden nog op geen enkele wijze heeft bevestigd dat het toestel in september uit de doeken wordt gedaan, is dat wel de algemene consensus onder de media.

Geruchten over de specificaties zijn er legio. Verreweg de meeste komen met elkaar overeen, maar soms zien we tegenstrijdigheden. Neem nou bijvoorbeeld het dual-camerasysteem. Allereerst vernamen we dat zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus deze zouden krijgen, nu kan alleen het laatstgenoemde model hier op rekenen. Toen hoorden we dat Apple de dubbele camera zou schrappen vanwege technische problemen, vervolgens zei een andere bron dat hier niets van waar was. Ook over de aan- of afwezigheid van een Smart Connector en audio-aansluiting gaan uiteenlopende verhalen de ronde op internet.

iPhone 7 Plus prototype

Design

Waar overeenstemming over lijkt te bestaan is de vormgeving. Zo lijkt de iPhone 7 Plus naar verluidt als twee druppels water op de iPhone 6S Plus. Dat is ook wat de foto’s van vandaag bevestigen. Groot verschil is dat de antennebanden aan de achterzijde op een andere manier in de aluminium behuizing verwerkt zijn: ze lopen niet langer als horizontale strepen over het achterpaneel. In plaats daarvan zijn ze aan de onder- en bovenkant van het toestel verwerkt.

Onderin zien we drie kleine puntjes: dat is de Smart Connector, een draadloze verbindingstechniek die we momenteel alleen kennen van de iPad Pro 12.9 en 9.7. Hiermee is het onder meer mogelijk om een extern toetsenbord aan te sluiten. Ook zet het de deur open naar draadloos opladen, een optie die na al die jaren nog steeds niet ingeburgerd is door Apple. Tevens is duidelijk te zien dat de iPhone 7 Plus wel degelijk een dubbele camera krijgt.

Nog een ander verschil vinden we aan de voorkant. Daar vinden we een grote, ronde fysieke knop. Tenminste, het ziet eruit alsof het een fysieke knop is. Dat strookt niet met de geruchten over een aanraakgevoelige knop.

Specificaties iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus heeft volgens het geruchtencircuit een 5.5 inch Retina-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, oftewel dezelfde resolutie als de huidige iPhone 6S Plus. Onder de motorkap heeft Apple een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor, 2GB werkgeheugen en 32GB tot 256GB aan opslagcapaciteit geplaatst. De instapmodellen hadden in het verleden altijd 16GB aan opslagruimte, maar het gerucht gaat dat Apple met deze traditie wil breken.

De iPhone 7 Plus krijgt een dubbele camera aan de achterkant, als de foto’s op Weibo juist zijn. De 3.5mm audio jack verdwijnt en wordt mogelijk vervangen door een extra speaker aan de onderzijde. Dat is jammer genoeg niet te zien op de foto’s in dit artikel. Ook bevestigen ze de aanwezigheid van de Smart Connector. Verder is het nog te verschijnen vlaggenschip 7,3 millimeter dik, volledig waterdicht en draait hij op iOS 10.

Apple houdt in of rond september waarschijnlijk een persevenement waar de iPhone 7, iPhone 7 Plus en mogelijk iPhone 7 Pro onthult. Adviesprijzen hebben we nog tot op heden nog steeds niet voorbij zien komen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones