Foto’s Samsung Veyron duiken op

Samsung Veyron conceptfoto

Benieuwd hoe de Samsung Veyron clamshell er straks uit komt te zien? We zagen al eerder een conceptfoto van het toestel voorbijkomen, maar nu zijn er ook foto’s gelekt waarop de klaptelefoon in real-life te zijn is.

Dat Samsung aan een klaptelefoon met high-end specificaties werkt, is inmiddels wel duidelijk. Zo hebben we de Samsung Veyron de afgelopen maanden al menig maal voorbij zien komen. In juni hoorden we voor het eerst van het toestel. SamMobile maakte destijds melding van de plannen van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker. Een maand later verscheen het toestel in de database van Zauba, een Indiase test- en keuringsinstantie die je kunt vergelijken met TENAA en de FCC. Zo leerden we dat het toestel een 4.2 inch Super AMOLED-scherm krijgt. En eind augustus dook het toestel op bij Geekbench.

Kortom, de Samsung Veyron of Samsung SM-W2017 is geen verzinsel.

De foto’s

Op de onderstaande foto’s is duidelijk te zien dat de Samsung Veyron niet één display, maar twee schermen heeft. Je kunt het toestel dus wellicht op twee manieren gebruiken: zoals je gewend bent van hedendaagse telefoons en door hem open te klappen. Onder het scherm aan de voorzijde zien we een aantal fysieke knoppen, waaronder een Home-knop, Vorige-knop en Recent App Switcher. Daaronder vinden we hoogstwaarschijnlijk de cijfers nul tot en met negen, hekje en sterretje. Als je goed kijkt zie je op de eerste foto een USB Type-C aansluiting en enkele speaker aan de onderkant.

Specificaties Samsung Veyron

De afgelopen weken is er al volop gespeculeerd over de de specificaties van de Samsung Veyron. Volgens de laatste geruchten heeft de Veyron een 4.2 inch Super AMOLED-scherm met Full HD resolutie (1080 bij 1920 pixels). Onder de motorkap van de Veyron of SM-W2017 vinden we mogelijk een Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor. Overigens hebben we ook geluiden gehoord over de Exynos 8890. De opslagcapaciteit bedraagt naar verluidt 64GB, het werkgeheugen 3GB.

Aan de achterkant heeft de fabrikant een 12 megapixelcamera geplaatst met Phase Detection Autofocus (PDAF). Voorop zou een 5 megapixel selfiecamera geplaatst zijn. De batterij heeft een vermogen van 2000 mAh. Ook zou het toestel een vingerafdruksensor en USB Type-C aansluiting hebben. Tot slot zou hij dezelfde aluminium en glazen behuizing krijgen die we onder meer kennen van de Samsung Galaxy S7 en draaien op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Eerder zagen we Samsung Veyron opduiken in de database van Geekbench. Volgens deze benchmark behaalt de Snapdragon 820 een single-core score van 2364 punten en multi-core score van 5458 punten. Dat zou een stuk krachtiger zijn dan de HTC 10, die dezelfde chipset en hoeveelheid werkgeheugen heeft als de Veyron.

We verwachten de komende weken geluiden te horen over de adviesprijs en releasedatum van de Samsung Veyron.

Samsung Galaxy Folder 2

Het is niet de eerste keer dat Samsung een clamshell telefoon toont. Eerder deze maand onthulde de smartphoneproducent nog de Samsung Galaxy Folder 2. Dit toestel heeft onder meer een 3.8 inch TFT LCD display met een resolutie van 480 bij 800 pixels, 1.4GHz quad-core processor, 2GB RAM, 16GB intern geheugen, 8 en 5 megapixelcamera, 1950 mAh batterij en Android 6.0 (Marshmallow). Deze klaptelefoon is vooralsnog alleen in China verkrijgbaar, maar wie weet komt hij later dit jaar nog naar Europa.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones