Foto’s Sony Xperia E5 opgedoken

Foto’s Sony Xperia E5 opgedoken

De geruchten gaan al een tijdje de ronde op internet dat Sony met binnenkort een nieuw budgettoestel zou aankondigen: de Sony Xperia E5. Inmiddels heeft het Japanse technologiebedrijf het toestel aangekondigd, maar tegelijkertijd ook weer niet. De Xperia E5 verscheen namelijk online op Sony’s eigen social media kanalen, maar het bericht werd snel genoeg weer offline gehaald door het bedrijf. Of hier sprake is van een menselijke fout en een weldoordachte marketingstunt is niet duidelijk, dat het de nodige buzz heeft gecreëerd is duidelijk.

Te beginnen bij de naam. Het gerucht gaat namelijk dat Sony nog maar één naam voor zijn toestellen wil gebruiken: Xperia X. Het bedrijf maakte onlangs bekend afscheid te willen nemen van de naam Xperia Z, dat momenteel wordt gebruikt voor de high-end lijn. Sterker nog, alle andere series zouden verdwijnen en onder één dezelfde smartphoneserie vallen, namelijk de Xperia X. De introductie van de Sony Xperia E5 lijkt het verhaal tegen te spreken. Mogelijke verklaring is dat de Xperia E5 het laatste of een van de laatste modellen die nog onder een afwijkende naam wordt uitgebracht.

Sony Xperia E5

Specificaties Sony Xperia E5

Hoewel het toestel weliswaar is opgedoken op verschillende social media kanalen van de Japanse smartphoneproducent, houdt het bedrijf zijn kaken op elkaar. Zo heeft de Sony Xperia E5 naar verluidt een 5 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Volgens het geruchtencircuit heeft Sony onder de kap een MT6735 quad-core processor van MediaTek geplaatst. Deze CPU is geklokt op een bescheiden 1.3GHz.

Het werkgeheugen bedraagt 1.5GB en gaat gepaard met 16GB aan opslaggeheugen. Hoogstwaarschijnlijk is het intern geheugen met een geheugenkaart verder uit te breiden. Er gaan er geruchten de ronde dat het scherm slechts 4.6 inch groot is en het werkgeheugen 2GB bedraagt.

Aan de achterkant heeft Sony een 16 megapixelcamera geplaatst met enkele LED-flits en aan de voorzijde een 5 megapixel selfiecamera. Over zaken als de connectiviteit en het vermogen van de accu is nog niets bekend. Wel zou de Sony Xperia E5 op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem draaien: Android 6.0 (Marshmallow).

Sony Xperia E5

Beschikbaarheid

Wat onmiddellijk opvalt aan de foto’s is dat de datum 5 juni wordt genoemd. Zo’n beetje alle grote fabrikanten vermelden de lanceringsdatum op persfoto’s van het product dat ze aankondigen. Deze datum lijkt echter niet te kloppen: 5 juni is namelijk op een zondag. Als we de Sony Xperia E5 op of rond deze datum daadwerkelijk voorbij zien komen, lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones