FPCBs versterken de geruchten OLED iPhone vanaf 2017

FPCBs versterken de geruchten OLED iPhone vanaf 2017

De geruchten worden sterker dat Apple OLED panelen zal gebruiken voor de iPhone in 2017. Digitimes meldt namelijk dat het bedrijf Zuid-Koreaanse FPCBs inkoopt.

Naar verwachting zal de eerste iPhone met de OLED technologie in 2017 worden uitgebracht. Daar waren verschillende bronnen het al over eens. Deze week werd bekend dat Apple Zuid-Koreaanse FPCB (Flexible Printed Circuit Board) fabrikanten heeft gecontracteerd. De Zuid-Koreaanse FPCB fabrikanten hebben de contracten voor FPCBs bij Apple gewonnen en zijn zelfs al begonnen met de aanleg van extra fabrieken voor FPCBs.

Wat zijn FPCBs

Apple heeft RF PCB’s besteld bij verschillende Zuid-Koreaans fabrikanten. RF PCB’s worden gebruikt voor OLED displays. Het zijn een soort Printed Circuit Board´s die ´stijfheid’ en ‘flexibiliteit’ combineren. Ze worden verbonden met een moederbord zodat een beeldscherm vlot kan werken.

Het lijkt daarom steeds waarschijnlijker dat Apple OLED beeldschermen gaat te gebruiken voor de eerste keer in de iPhone geschiedenis. Het is in 2017 reeds tien jaar geleden dat de eerste iPhone werd gelanceerd. Het is toch nog onduidelijk wat we precies mogen verwachten. Recente geruchten maken melding van de iPhone 7s en iPhone 7s Plus met een speciaal model. Misschien dat dit speciale model is uitgerust met een OLED beeldscherm.

Apple haalt FPCBs uit Zuid-Korea

Hoewel er een grote lijst was met bedrijven die FPCBs zouden kunnen leveren aan Apple, bleken de Zuid-Koreaanse bedrijven de hoogste scores te hebben. Zij scoorde het hoogst in hun mogelijkheden voor de massaproductie van producten voor de OLED. Sommigen zijn van mening dat de Zuid-Koreaanse bedrijven voordeel ontvingen omdat Samsung display eerder al door Apple werd gekozen voor de levering van OLED beeldschermen. Het feit dat Zuid-Korea als eerste land de OLED technologie heeft gecommercialiseerd en daardoor een goed ecosysteem heeft aan OLED gerelateerde bedrijven is natuurlijk ook positieve ontvangen door Apple. Tot nu toe waren het vooral Japanse en Taiwanese bedrijven die FPCBs voor iPhones hebben geleverd.

iPhone 8 concept

FPCBs investeringen ´verklappen´ OLED gebruik Apple

Men voorspelt dat Apple tussen de 60 miljoen en 70 miljoen OLED iPhones in 2017 zal leveren. De OLED iPhone zal naar verwachting in de herfst worden gelanceerd. Volgens insiders is de kans groot dat Apple het OLED-scherm in slechts één 2017 model gebruikt. Daarna zal de vraag naar FPCBs nog meer toenemen. Men voorspelt namelijk dat Apple vanaf 2018 zal beginnen met OLED beeldschermen in de andere modellen. Jaarlijks worden er ongeveer 200 miljoen iPhones verkocht. Hiermee krijgt de Zuid-Koreaanse FPCB fabrikanten een gigantische boost. Naast Samsung Electro-Mechanics werden Interflex en BHE twee andere Zuid-Koreaans FPCB fabrikanten gekozen om producten te leveren aan Apple.

Interflex en BHE waren al begonnen met de bouw van extra fabrieken. Bronnen uit de industrie melden dat Samsung Electro-Mechanics op de 26e heeft besloten om extra fabrieken voor FPCBs in Vietnam te bouwen. Als gevolg van de deal met Apple heeft zal Samsung Electro-Mechanics meer dan 83,2 miljoen dollar (circa 79,6 miljoen euro) investeren in de bouw van extra fabrieken. Het doel van deze investering is om RF (Rigid Flexible) PCB’s (Printed Circuit Board) te produceren. PCB’s die speciaal voor de OLED technologie gemaakt zijn.

In Zuid-Korea werkt men al aan de toekomstige printplaten voor de OLED beeldschermen van de 2017 iPhone. De fabrikanten investeren ook al in toekomstige massaproductie en bevestigen hiermee de geruchten van OLED in 2017 en meer OLED in 2018.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones