Funker W6.0 Pro 2 nu te bestellen als pre-order

Funker W6.0 Pro 2 nu te bestellen als pre-order

Er is een nieuwe smartphone met Windows 10 Mobile in omloop. Het toestel, dat luistert naar de naam Funker W6.0 Pro 2, is via een Spaanse webwinkel in de pre-order te bestellen. Vanaf eind augustus gaat de phablet in de vrije verkoop. Of en wanneer het toestel naar ons land komt is onbekend, maar persoonlijk acht ik de kans klein. En dat is jammer, want op papier is het een zeer interessante Windows-phablet.

Vorige maand dook de Funker W6.0 Pro 2 voor het eerst op. Toen wilde de Spaanse smartphoneproducent niets kwijt over de exacte specificaties en het prijskaartje. Inmiddels ligt alle relevante informatie op tafel. Voor de duidelijkheid: de Funker W6.0 Pro 2 is de opvolger van de Funker W5.5 Pro.

Wat maakt dit toestel zo interessant? Het feit dat hij Windows Continuum ondersteunt. Het aantal smartphones met deze feature is gering: op dit moment zijn de Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL zo’n beetje de enige toestellen die ondersteuning bieden aan Windows Continuum. Hiermee wil het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf onze productiviteit vergroten. Hoe werkt het? Je begint met het schrijven van een e-mail op je smartphone. Dan besluit je dat je het bericht liever via je computer tikt. Dankzij Continuum en een apparaatje dat Microsoft de Display Dock noemt kun je het bericht naadloos verder typen op je computer.

De Funker W6.0 Pro 2 is dus één van de weinige smartphones die met Windows Continuum overweg kan. Hetzelfde geldt voor de HP Elite x3, die we wellicht op korte termijn kunnen verwachten. Maar zoals gezegd is het eerst de beurt aan Funker om te pronken met zijn nieuwste vlaggenschip.

Specificaties Funker W6.0 Pro 2

Funker W6.0 Pro 2De Funker W6.0 Pro 2 heeft een 6 inch Full HD-scherm met Corning Gorilla Glass 3. Onder de motorkap heeft de Spaanse smartphonemaker een Qualcomm Snapdragon 617 octacore-CPU geplaatst die geklokt is op 1.5GHz. Deze chip vinden we onder meer terug in de HTC One A9 en Motorola Moto G4 Plus. Daarnaast heeft Funker een Adreno 405, 3GB RAM en 32GB intern geheugen onder kap verwerkt. De opslagcapaciteit is met een geheugenkaartje uit te breiden, al is de precieze bovengrens onbekend.

De Funker W6.0 Pro 2 heeft een 13 en 5 megapixelcamera. Naast 2G en 3G ondersteunt de phablet ook Nederlandse 4G-netwerken (LTE banden 3 en 7). Verder beschikt het toestel over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.0 (LE), NFC, GPS, USB Type-C en ondersteuning voor Windows Continuum. De batterij heeft een vermogen van maar liefst 3.900 mAh, wat gezien het grote 6 inch scherm eenvoudig te verklaren is. Daardoor is het toestel wel iets zwaarder dan de meeste andere modellen: 176 gram. Tot slot draait hij op Windows 10 Mobile.

Prijs en beschikbaarheid

De Funker W6.0 Pro is op dit moment via de webshop van Funker te bestellen voor 379,90 euro. Hij wordt dan op of rond 29 augustus bij je thuis bezorgd.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones