Gaan wij de nostalgische Nokia C1 ooit nog zien?

Nokia C1

In een wereld van geruchten en lekken is de nostalgische Nokia C1 een gerucht dat hardnekkig blijft rondwaren. Nokia is al even afwezig in de smartphone scene. In 2014 werd het overgenomen door Microsoft. Vorig jaar al bevestigde Rajeev Suri, CEO, dat het merk zich niet teruggetrokken had. Er is sprake van een time-out die waarschijnlijk zal eindigen in Q4 2016. Dan zal de Nokia C1 wel eens gelanceerd kunnen worden. Vorig jaar november wist de Amerikaanse techsite GSMArena al enkele specificaties te verklappen. De nieuwe Nokia verschijnt waarschijnlijk in twee groottes met een 5-inch of 5,5-inch FullHD beeldscherm. Opvallend gerucht is dat de camera’s achter verschillen. Eén maakt foto’s met een 8-megapixel camera achter terwijl de ander een 13-megapixel camera heeft.

Moet Nokia zich weer laten zien in de smartphone markt?

Volgens AndroidAuthority niet. Een nieuw Nokia toestel is volgens de techsite een slecht idee. De Nokia Lumia line was geen groot succes voor de fabrikant uit Finland en ook camera’s in de high-end Lumia’s kon het tij niet keren en terwijl Nokia WindowsPhone promootte waren Tech-reuzen Samsung en Apple hun smartphones aan het perfectioneren.  Nokia stond binnen de Windows smartphones aan de absolute top, maar wanneer de smartphone fabrikant Android toestellen gaat maken begint het vanuit het niets. Helemaal nu gebruikers zo langzamerhand gewend zijn geraakt aan de beschikbare Android schillen van bijvoorbeeld Samsung, HTC en ook LG. Volgens de geruchtenmolen is het onduidelijk of Nokia voor Windows of Android zal gaan. Wordt het Android? In dat geval zal het Zweedse bedrijf een enorme technologische en softwarematige sprong moeten maken om mee te draaien in de huidige markt.

Premium of budget route

Welke route Nokia wenst te kiezen is onduidelijk. Misschien zien we de keuze aan het einde van dit jaar. Hoe dan ook zal het niet eenvoudig worden voor Nokia. Positioneert het merk zich in de high-end zijde van de markt zal het mogen wedijveren met een forse lichting vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S7, de LG G5 en de pas gelanceerde HTC 10. Gaat Nokia voor de budget positie dan treft het Huawei en Lenovo. Wij houden je op de hoogte van al het nieuws rond Nokia en de C1.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones