13 oktober 2014 door in Android en Google.

AndroidI never had a great liking for Licorice, but damn! there are some great flavors out there!!!” Aldus, een hooggeplaatste medewerker van Android op Google+. Dit bericht heeft de geruchtenmachine over de naam van het nieuwe Android-besturingssyssteem weer op volle toeren doen draaien. Licorice, de Engelse vertaling van drop, zal misschien wel de naam van Android L worden.

Zoetigheden

Eerder werd gezegd dat de nieuwe naam ook wel Lollipop of Lemon Meringue Pie kon worden. Kenmerkend voor Android is dat het bedrijf haar besturingssystemen altijd naar zoetigheden vernoemt en wat betreft beginletter de volgorde van het alfabet aanhoudt.

Toch lijkt ook Lollipop waarschijnlijk. In een testversie van Android L voor de Samsung Galaxy S5 werd het systeem Lollipop genoemd. Ook gebruikt Google in een advertentiecampagne voor haar Zoek-app de voorbeeldvraag “Ok Google, when was the first lollipop made?”.

Google ad lollipop

Kenmerkend

De desbetreffende hint van de Android-ontwikkelaar, Giovanni Calabrese, is kenmerkend voor Android’s strategie in aanloop naar de lancering van een nieuw besturingssysteem. Android strooit graag met hints. Eerder plaatste Calabrese al een bericht dat hij buikpijn zou hebben van teveel drop, waarin hij het wederom over verschillende smaken heeft.

Google heeft het officieel alleen nog maar gehad over Android L. Wat betreft definitieve naam en versienummer (waarschijnlijk 5.0) is er nog niks écht bekend. Dat het Lollipop of Licorice is, kunnen we nu grotendeels vanuit gaan.

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones