Galaxy A3 2016 laadt niet verder op dan 87% na update

Galaxy A3 2016 laadt niet verder op dan 87% na update

Opmerkelijk bericht vandaag. Samsung Galaxy A3 2016 bezitters klagen over een vreemd accuprobleem na het updaten van hun toestel naar Android 7 Nougat. Sinds het uitvoeren naar deze versie van Android laadt hun toestel namelijk niet verder op dan 87 procent. Hoe de vork precies in de steel zit, is nog niet bekend. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie. 

Van een koude kermis thuiskomen. Samsung Galaxy A3 2016 bezitters kunnen erover meepraten. Velen waren nog verheugd toen hun toestel de update naar Android 7 Nougat ontving, maar dat is nu wel anders. Voor sommigen, althans. Enkele bezitters van het toestel kampen namelijk met een opmerkelijk probleem sinds de update. Nadat zij hun toestel hadden voorzien van de meest recente software laden vele toestellen namelijk niet verder op dan 87 procent. De gebruikers klagen op diverse fora, waaronder Reddit en XDA Developers. Om hoeveel ‘gedupeerden’ het in totaal gaat, valt echter niet te zeggen. Het aantal mensen dat hinder ondervindt loopt in ieder geval in de tientallen. Wat het probleem precies veroorzaakt, is evenmin onbekend.

Ook Samsung Galaxy A5 2017 bezitters klagen over soortgelijk probleem

Ook Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op de ontstane commotie. In navolging van het huidige bericht melden ook Samsung Galaxy A5 2017 bezitters een soortgelijke klacht. Op het forum van Sammobile melden zo’n 20 personen namelijk dat hun toestel niet verder oplaadt dan 91 procent. Wederom is niet bekend wat dit veroorzaakt. Een definitieve oplossing is evenmin niet voorhanden. Enkele bezitters op het forum maken echter wel melding van het feit dat opladen tot 100 procent lukt wanneer zij hun toestel in vliegtuigmodus hebben. Dit is een relatief simpele oplossing, mocht het voor jou werken. Een ietwat rigoreuzere maatregel is een fabrieksinstellingen reset uitvoeren. Denk er hierbij wel aan dat al je gegevens gewist worden. Mocht er meer bekend worden laten wij het uiteraard weten!

Samsung Galaxy A3 (2016)

Over de Samsung Galaxy A3 2016

De Samsung Galaxy A3 2016 is een betaalbare alleskunner en kenmerkt zich door een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een ruime 200 euro haal je een zeer degelijk toestel in huis dat nog jaren mee kan. Hij beschikt over een fraai 4.7 inch Super AMOLED-beeldscherm met HD-resolutie en een kunststof behuizing. Onder de motorkap wordt hij aangedreven door een rappe Exynos 7578 chipset in combinatie met 1.5 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. Foto’s maak je aan de achterzijde met een resolutie van 13 megapixels en aan de voorzijde met 5 megapixels. Het toestel is leverbaar in diverse kleuren en staat garant voor nog vele jaren plezier.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones