18 september 2014 door in Samsung.

201409100023070029_galaxy-grand-prime-aAangezien er elke dag miljoenen selfies worden gemaakt, spelen de fabrikanten hier graag op in met hun smartphones. Zo ook Samsung: de Galaxy Grand Prime moet Samsung’s selfietelefoon worden. Zoals het erop lijkt, krijgt de frontcamera namelijk 5 megapixels mee. Bij de vorige Grand-telefoons waren dit er maar 2. Naar verwachting wordt de telefoon ergens in oktober aangekondigd.

De geruchten

Volgens uitgelekte foto’s en geruchten krijgt de achtercamera 8 megapixels mee, daar verandert dus niets aan. Het toestel krijgt een qHD-scherm van 5 inch, met 960×540 pixels. Er wordt gesproken over een 1,2 GHz Snapdragon-processor, ondersteund door 1 GB RAM-geheugen.

Ook wordt een batterij van 2500 mAh genoemd. Verder draait het toestel op de laatste versie van Android’s besturingssysteem: Android KitKat 4.4. Er is 8 GB aan werkgeheugen beschikbaar, uitbreidbaar met een microSD. Het toestel zal 3G ondersteunen. Wi-Fi, Bluetooth: het zit er allemaal bij in. Ook is dual sim mogelijk.

Uiteraard blijven dit voorlopig geruchten en moeten we afwachten tot de telefoon aangekondigd wordt.

Concurrentie

Eerder deze maand presenteerde Samsung de Galaxy Note 4, waar de frontcamera al 3,7 megapixels meekreeg. Het toestel heeft in ieder geval al concurrentie van de Sony Xperia C3 en Nokia Lumia 730, die ook als selfiesmartphone worden geprofileerd.

Misschien ook wel van HTC, die binnenkort haar nieuwe telefoon zal presenteren. Die kennen we nu nog onder de codenaam ‘Eye’.

Voor nu wachten we af op de Samsung Galaxy Grand Prime.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones