17 september 2014 door in Samsung.

tech-samsung-galaxy-note-4-8De Samsung Galaxy Note 4. Nog geen twee weken uit en nu al een titeltje op z’n naam: de schermtesters DisplayMate hebben het scherm van de Galaxy Note 4 uitgeroepen tot het beste scherm dat tot nog toe gebruikt is voor een smartphone of tablet. De telefoon wordt vooral geroemd om haar helderheid. Sinds een paar jaar verbetert Samsung haar schermprestaties systematisch.

De tests gaan niet op het aangezicht van de telefoons: welk scherm ziet er het beste uit? Nee, het gaat iets anders: er worden een hoop technische tests en metingen gedaan en daarna wordt een vergelijking met andere telefoons gedaan. Daarbij is de Galaxy Note 4 als winnaar uit de bus gekomen.

De conclusies

De telefoon scoort vooral goed op helderheid. Bij grotere kijkhoeken blijft het verlies aan helderheid beperkt (19%). Ook zijn de kleuren echter, meer dan we gewend zijn van Samsung.

Bij de schermreflectie is een waarde van 4,8 procent vastgesteld, terwijl de beste waarde ooit gemeten 4,4 procent is. Wat de testers het meeste roemen, zijn het aantal pixels per inch en de resolutie, de absolute kleurnauwkeurigheid, de piekhelderheid. Ook de hoogste contrastwaarde wordt niet vergeten.

OLED display

De telefoon gebruikt een OLED-display, die energiezuiniger is dan de vorige telefoon (14%). Dat verschil wordt zelfs 40% als je kijkt naar concurrentietoestellen, zoals de HTC One en Sony Xperia Z2.

In het rapport staat dat het bijzonder indrukwekkend is dat Samsung sinds 2010  twee keer per jaar systematisch haar OLED-schermprestaties verbeterd, met elke Galaxy-reeks.

Ook blijkt uit het uitgebreide testrapport van DisplayMate dat het scherm van de Galaxy Note 4 zelfs beter is dan die van de Galaxy S5 (getest in maart) en Galaxy Tab S (getest in juni).

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones