‘Galaxy Note 5 komt half augustus al’

‘Galaxy Note 5 komt half augustus al’

Als we de geruchten mogen geloven, breekt Samsung met de nieuwe Note 5 een vier jaar oude traditie. De opvolger van de Galaxy Note 4 zou namelijk half augustus al gepresenteerd worden. De laatste jaren werden de nieuwe Notes echter steeds in september gepresenteerd, tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Zo zou de Koreaanse telefoonfabrikant een stap voor willen zijn op Apple.

Slimme zet

Ook Apple presenteert de iPhone gebruikelijk tijdens de IFA-beurs. Door een maand eerder te beginnen met de verkoop van de Galaxy Note 5, kan Samsung wat marktaandeel van de iPhone 6s Plus veroveren. Zo heeft Samsung minder kans om tijdens de presentatie meteen onder te sneeuwen door de gelijktijdige release van Apple’s nieuwe speeltje.

Apple zelf ziet de presentatie van de verwachte iPhone 6s in ieder geval met vertrouwen tegemoet en verwacht een recordverkoop. Om iets preciezer te zijn, voor de periode september-december heeft Apple zo’n 85 tot 90 miljoen exemplaren besteld. Well, that’s quite an expectation indeed.

Geruchten over de Galaxy Note 5

De Galaxy Note 5 krijgt een 5,7 inch qhD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap draait een achtkernige 64-bits Exynos 7422-processor van Samsung’s eigen makelij. Qua vormgeving zou de Note 5 vooral in navolging op de Galaxy S6 (Edge) zijn. Met een glazen achterkant dus, in plaats van een plastic behuizing. Er wordt gesproken over vier gekleurde uitvoeringen: zwart, goud, zilver en wit. Voorlopig kennen we de Galaxy Note 5 onder het typenummer SM-N920.

Ook gaan de geruchten dat Samsung in september de Galaxy S6 Edge Plus presenteert. Zowel de Note 5 (project ‘Noble’) als S6 Edge Plus (Project ‘Zen’) zouden een 5,7 inch display hebben met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Daarbij zou de Note 5 vooral een plat beeldscherm hebben, terwijl die van de S6 Edge Plus over de randen afloopt zoals we nu ook al zien bij de S6 Edge.

Note: de foto bovenaan dit artikel is van de Galaxy Note 4.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones