Galaxy Note 7 screenshot impliceert irisscanner

Galaxy Note 7 screenshot impliceert irisscanner

Het begint steeds aannemelijker te klinken dat de Galaxy Note 7 verschijnt met een irisscanner. Eerder zagen we Samsung al de Indiase regering van een Galaxy iris tablet voorzien waardoor we wisten dat de Zuid Koreanen de techniek in huis hebben. Nu laat GSM Arene via Price Raja een screenshot zien met verwijzing naar een irisscanner.

Neemt Samsung een voorsprong met de irisscanner?

GSM Arena vraagt zich af hoe toegewijd Samsung is op een voorsprong middels een irisscanner. Natuurlijk heeft het tech bedrijf al de Galaxy Tab Iris voor overheden en de bancaire sector. Maar tot nu toe is die functionaliteit slechts aan een niche markt gegeven. Zou Samsung de irisscanner snel naar zijn vlaggenschepen brengen?
Enkele handelsmerk deponeringen suggereren dat Samsung grote plannen heeft met de irisscanner technologie. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het bedrijf de beschikbare technologie toepast op zijn nieuwste smartphone de Galaxy Note 7. Een mogelijkheid die steeds realistischer wordt nu we ook een mogelijk screenshot zien.

Irrisscanner Galaxy Note 7Een screenshot dat naar verluidt uit een Samsung bètaprogramma komt. Het beeld laat een softwareprogramma zien dat vraag om een vingerafdruk verificatie met daarnaast mogelijkheid tot annuleren of het programma uit te voeren door alternatieve verificatie zijnde PIN-code of identificatie via irisscan. Naast die screenshot vonden bronnen ook leveringsbewijzen van een iris scan.

Bewijst dit de Galaxy Note 7 met iris-scan?

De afmetingen van de afbeelding komen totaal niet overeen met de Galaxy Tab Iris, die kunnen we dus afschrijven als bron. Het is daarom aannemelijk dat we kijken naar een smartphone met irisscanner. Maar hoe weten we dat het de Galaxy Note 7 is? Dat weten we niet. Onze GSMArena collega´s noemen het eerder een gevoel. Aangezien Samsung zijn Note-serie als een historisch platform voor de introductie eren van nieuwe hardware ziet. Helaas kunnen we alleen maar gissen. Toch bewijst mogen we aan de hand van deze informatie aannemen dat we niet al te lang meer hoeven te wachten voor een irisscanner als beveiliging voor een toekomstige Samsung smartphone.

Gelukkig komt de lanceringsdatum van de Note 7 dichterbij en heel misschien krijgen we al iets meer te zien tijdens de IFA in Berlijn waar Samsung groots vertegenwoordigd is.

Samsung Iris article

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones