De Galaxy Note 7 is geschrapt, dit zijn 5 alternatieven

De Galaxy Note 7 is geschrapt, dit zijn 5 alternatieven

Het hing al even in de lucht, maar vandaag is het dan officieel. Samsung stop de productie van het vlaggenschip de Galaxy Note 7. Had je net besloten om het nieuwste vlaggenschip van Samsung te kopen? Dan zijn hier mogelijke alternatieven voor de Samsung Galaxy Note 7.

Het is een zware tegenslag voor de Koreaanse fabrikant die volgens ingewijden miljarden zal kosten. Heel zuur als je daarbij bedenk hoe lovend men het toestel ontving. De Samsung Galaxy Note 7 was een revolutionair toestel met de eerste irisscan voor het ontgrendelen, de handige S pen voor aantekeningen op het 5,7-inch beeldscherm en natuurlijk de uitstekende camera’s waar Samsung om bekend staat. Samsung stopt met de productie en verkoop van het vlaggenschip.

Vijf alternatieven voor de Samsung Galaxy Note 7

Een ding staat nu vast, de Galaxy Note smartphones hebben zeer trouwe fans. De huidige incidenten met de Samsung Note 7´s heeft dat wel laten zien. Ondanks het risico tot ontbranding van hun telefoon wilden een ruime meerderheid van de Note 7 eigenaren geen afstand doen van hun toestel. Helaas kan het nu niet anders, dan dat je een alternatief zult moeten zoeken voor het geplaagde vlaggenschip. Samsung heeft de productie definitief gestopt.

Hier volgt het overzicht van de 5 beste Samsung Galaxy Note 7 alternatieven. Het zijn alternatieven die je op dit moment in de markt vindt. Drie toestellen liggen echter nog in het verschiet. Omdat het uitstekende alternatieven zijn willen wij ze niet onthouden.

1. Samsung Galaxy S7 Edge

Een voor de hand liggend alternatief, maar daardoor niet minder goed. De Samsung Galaxy S7 Edge. Het toestel is vergelijkbaar met de Galaxy Note 7 op het gebied van grootte, IP68 certificering, snelheid, camera kwaliteit, software en natuurlijk looks. Het is een premium vlaggenschip van het begin van 2016 en houdt menig concurrent op afstand op het gebied van snelheid en gebruikersgemak. Een logische vervanging voor de Note 7. De Samsung Galaxy S7 Edge heeft een 5,5-inch Quad-HD AMOLED beeldscherm en wordt aangedreven door de Snapdragon 820 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een uitstekende 12-megapixel camera en een 5-megapixel camera voor selfies.
Galaxy s7 edge

2. Apple iPhone 7 Plus

Hoewel het natuurlijk volledig tegen de principes van veel Android fans in druist, is de iPhone 7 Plus een volwaardig alternatief voor de Samsung Galaxy Note 7. De iPhone 7 Plus is direct beschikbaar in de winkels, IP67 gecertificeerd en het toestel is razend snel. De snelste iPhone ooit en de smartphone liet niets van de concurrenten over tijdens snelheidstesten op de Antutu benchmark. De smartphone is beschikbaar met 32 GB, 128 GB of 254 GB aan geheugen.

 iPhone 7 Plus

3. HTC 10

De één zijn dood, is de ander zijn brood. Dat geldt dit jaar met name voor HTC. De fabrikant uit Taiwan heeft een prachtige smartphone gelanceerd aan het begin van 2016. Het toestel werd erg positief ontvangen maar verkocht niet naar behoren. Daar kwam de afgelopen maanden een eind aan. Veel mensen die twijfelde over de Samsung Galaxy Note 7 hebben er voor gekozen Samsung helemaal links te laten liggen en over te stappen naar het vlaggenschip van HTC. De HTC 10 heeft een snelle Snapdragon 820 processor met 4 GB werkgeheugen. Grote troef van het toestel is zijn uitstekende camera die slechts enkele dagen geleden door de nog uit te brengen Pixel is overtroeft. Een uitstekend alternatief voor de Note 7.

htc-10

4. Huawei Nexus 6P

De Huawei Nexus 6P is een ouder model. Het voordeel van de Nexus 6P ligt hem natuurlijk in de prijs. Je bespaart met deze Nexus een hele boel geld, waardoor je sneller een nieuw toestel kunt kopen. Toch zul je niet teleurgesteld worden door het rappe toestel. De 6P is één van de meest succesvolle Nexus toestellen ooit. Het apparaat heeft een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm en de snelste processor van 2015, de Snapdragon 810. Er is 3 GB werkgeheugen en je hebt keuze uit 32 GB, 64 GB en 128 GB aan opslag. Een groot voordeel van de Nexus is natuurlijk de directe link met Android ontwikkelaar Google zodat je de beste beleving van Android krijgt.

nexus-6p

5. Motorola Moto Z

Motorola staat bekend om hun uitstekende prijs kwaliteitsverhouding in het middensegment. Het top toestel van Motorola, dat inmiddels onder Lenovo valt, is de Moto Z. De smartphone beschikt over de standaard configuratie van een 2016 vlaggenschip. Aangedreven door de Snapdragon 820 met 4 GB werkgeheugen. Wat de Moto Z zo speciaal maakt is zijn modulair design. Na de LG G5 is de Moto Z de tweede smartphone die je kunt uitbreiden met zo genoemde Mods. Je klikt ze eenvoudig achterop je smartphone en er zijn verschillende Mods te koop. Sterker nog er zullen er nog veel meer verschijnen aangezien Lenovo zelfs een prijs heeft uitgeschreven aan ontwikkelaars.

Moto Z

Note 7 alternatieven die nog volgen in 2016

Drie zeer goede alternatieven zijn nog net niet beschikbaar. Aan het eind van de maand verschijnt de Pixel XL van Google, iets later de Huawei Mate 9. Na alle problemen met de Galaxy Note 7 verwachten we de LG V20 toch ook in Europa, wanneer is alleen nog gokken.

Google Pixel XL

Aan het begin van deze maand zijn de beide Pixels gelanceerd. De Pixel XL is natuurlijk een uitstekend alternatief voor de Galaxy Note 7. Het toestel heeft een nieuwere processor, de Snapdragon 821, en evenveel werkgeheugen. Waar de Pixel vooral in uitblinkt is de camera. Het toestel is als beste mobiele camera uit de test gekomen van een bekende testsite van camera’s. In Nederland is de Google Pixel Plus beschikbaar vanaf 20 oktober.

Google pixel XL

Huawei Mate 9

Een ander top merk is natuurlijk Huawei. Het Chinese merk lanceert traditioneel zijn phablets aan het einde van het jaar. Waarschijnlijk zien we de Huawei Mate 9 op 3 november. Het is alleen niet duidelijk wanneer de toestellen in de winkels liggen. De phablet zal beschikken over Huawei’s nieuwste processor, de Kirin 960. Daarnaast zijn er verschillende versies tot aan het top model met 6 GB werkgeheugen en 254 GB opslag. Opnieuw zien de producten van de Chinees Duitse samenwerking met Leica. De Huawei Mate 9 zal beschikken over een 20-megapixel en 12-megapixel camera van Leica.

Mate 9 Leica

LG V20

LG mag eigenlijk niet ontbreken in de lijst van alternatieven. Echter is de beste LG alternatief voor de Galaxy Note 7 natuurlijk nog niet beschikbaar in Nederland. De LG V20 heeft een 5,7-inch Quad-HD beeldscherm en beschikt over een Snapdragon 820 processor met 4 GB werkgeheugen. Het toestel blinkt uit in zijn geluidsopties. Er is een quad-DAC aan boord en je kunt er bijna professioneel muziek mee opnemen. De smartphone heeft twee uitstekende camera’s met veel opties.

LG V20

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding