20 maart 2015 door in Samsung.

Samsung kan rekenen op een verkooprecord van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge. Analisten verwachten dat er zo’n 55 miljoen exemplaren van het nieuwe vlaggenschip verkocht zullen worden, waarbij de verkoop in het tweede kwartaal het snelst zal gaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd door DRAMeXchange, onderdeel van onderzoeksbureau Trendforce.

Hoe dan?

In het tweede kwartaal zouden er zo’n 22,2 miljoen telefoons over de toonbank moeten vliegen, staat in het marktonderzoek. Gevolgd door 16,2 miljoen in het derde kwartaal en 12,5 miljoen in het vierde kwartaal.

Marktanalisten waren al enthousiast maar niet zó enthousiast. Nu de markt zo enthousiast reageert, zijn de verwachtingen met maar liefst 20 procent omhoog bijgesteld. Zo hadden ze de voorspelling voor het tweede kwartaal vijf miljoen lager liggen. De sterk aanhoudende vraag zou vooral te danken zijn aan de uitgebreide specificaties en verbeterde functies van de Galaxy S6.

Eerder

In de dagen na de presentatie van de Samsung Galaxy S6 werden er al zo’n twintig miljoen exemplaren besteld. Ook de Samsung Galaxy S5 (voorganger) maakte na de lancering een vliegende start waarbij in de eerste maand zo’n tien miljoen toestellen verkocht worden. Daarna ging het helaas veel minder beter.

Samsung Galaxy S6 aanbiedingen
100 min/sms
1 GB4G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
25,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
1500 min/sms
1.5 GB3G
2 jaar
Eenmalig: 0,00
26,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie
500 min/sms
500 MB3G
2 jaar
Eenmalig: 14,00
24,00 p.m.
kostenoverzicht
Bekijk actie

Dat het supergoed gaat met de verkoop van de Galaxy S6 is absoluut geen nieuws. Al snel gingen de geruchten dat Samsung de productie van de telefoon heeft opgeschroefd.

Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 heeft een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De Galaxy S6 heeft een metalen en glazen behuizing. Op de achterkant tref je een 16-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie, wat voor minder wazige foto’s zorgt. De frontcamera telt is 5 megapixels. Begin maart werd de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd.

De voorverkoop start volgende maand in Zuid-Korea, de thuisbasis van fabrikant Samsung. Vanaf 10 april zijn de Galaxy S6 en S6 Edge verkrijgbaar in Nederland. Over precies drie weken dus.

Bron: The Korea Herald

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones