21 januari 2015 door in Samsung.

Zojuist schreven we dat Samsung de Europese variant van de Galaxy S6 uitrust met de nieuwe Snapdragon 810-processor. Dat vertellen bronnen aan Bloomberg. Een klap voor fabrikant Quallcomm, van welk de aandelen meteen kelderden. Het probleem ligt bij oververhitting. Besloten is om in beide varianten van de S6 de eigen Exynos-processor te plaatsen.

Samsung bleef tests doen, maar de oververhitting hield aan. Reden voor Samsung om dan maar volledig over te gaan op de Exynos-processor. Beide varianten van de S6 krijgen dus de eigen Exynos-processor te geplaatst. Die stond al gepland voor de Aziatische variant.

Bloomberg zegt ook nog dat het Koreaanse Samsung streeft naar onafhankelijkheid in de productie van haar eigen chips. Daarbij wil de fabrikant van haar eigen processordivisie stimuleren. Naar verwachting wordt de Galaxy S6 begin maart tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd.

Meerdere fabrikanten

Samsung is niet de enige die gebruik wil(de) maken van de Snapdragon 810-processor. Fabrikanten als LG en Xiaomi hebben wel voor de processor gekozen wat betreft hun nieuwe telefoons. Waarschijnlijk noodgedwongen, omdat ze niet echt een alternatief hebben: zelf kunnen ze niet zulke chipsets maken.

Maar LG verwacht geen problemen, zegt de betreffende fabrikant tegen Bloomberg. Zo zit de Snapdragon 810 al in de nieuwe LG G Flex 2. “We treffen elke maatregel om te voorkomen dat er een oververhittingsprobleem zich voordoet.”

Problemen

Problemen met de nieuwe chip zijn niet nieuw: zo schreven we al eerder over de problemen met de Snapdragon 810-processor. Fabrikanten van high-end toestellen zijn erg afhankelijk van de processor: de Snapdragon 810-processor verzekert een ondersteuning voor ultra hD-schermen en 64-bits ondersteund worden.

De chip is zuinig en levert goede prestaties. Ook ondersteunt de chip de laatste en snelste versie van 4G kan foto’s en video’s op je Android-toestel er beter uit doen laten zien.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones