Galaxy S8 geruchten: hoesje, afmetingen en datum lancering

Galaxy S8 geruchten: hoesje, afmetingen en datum lancering

De Galaxy S8 geruchten volgen elkaar in rap tempo op vandaag. We treffen een hoesje, de afmetingen en ook het moment van de lancering. Een drukke dag in het geruchten circuit van het aankomende Samsung vlaggenschip, dat we eind april van dit jaar in de winkels verwachten.

Vandaag treffen we een foto van het hoesje voor de Galaxy S8. Fabrikanten van hoesjes krijgen vaak voor de lancering een dummy toegestuurd. Zo kunnen ze op basis van de ‘werkelijke’ smartphone hun hoesjes maken. De foto toont waarschijnlijk een echt hoesje. Is het de Galaxy S8? Dat kunnen we echter niet zeker zeggen. Vervolgens horen we vandaag de lanceringsdatum en prijs van het vlaggenschip. Alsof dat nog niet genoeg is, volgde de afmetingen van de smartphones. We verwachten een Galaxy S8 en een Galaxy S8 Plus.

Galaxy S8 lanceringsdatum onthuld

Via Twitteraar @Ricciolo1 weten we wanneer Samsung zijn vlaggenschepen zal tonen. De Twitteraar heeft al vele betrouwbare onthullingen naar buiten gebracht. Hij meent dat de Samsung Galaxy S8 toch volgende maand wordt onthuld. Maar de Zuid-Koreaanse fabrikant toont zijn vlaggenschip echter alleen voor journalisten en partners tonen.

Consumenten moeten tot 29 maart wachten volgens @Ricciolo1. Dan organiseert Samsung een evenement organiseren in New York City. Nadat de beide toestellen zijn gelanceerd, kun je ze in de 17e week van 2017 in de winkels verwachten. Een Galaxy S8 kopen kan waarschijnlijk pas na 24 april. De Twitter lekker meldt daarnaast dat de prijs van de smartphones is gestegen. De goedkoopste Samsung Galaxy S8 kost 849 dollar, omgerekend circa 792 euro.

S8 gerucht: een hoesje/case

Een Galaxy S8 hoesje dat inzicht verschaft? Ik hoor het je jezelf afvragen, maar dat kan. Smartphone fabrikanten willen tijdens de lancering van hun smartphone dat er hoesjes zijn. Daarvoor zenden ze bepaalde fabrikanten een dummy model. Op basis van die dummy kan de hoesjesfabrikant de juiste uitsparingen voor camera, flitser en USB poort maken. Het blijft echter onduidelijk of de weergegeven hoes daadwerkelijk op basis van een Samsung dummy is gemaakt. Maar de bronnen van MobileFun menen van wel. Maar dit lek blijft helaas een gerucht.

Galaxy S8 hoesje Galaxy S8 hoesje

Het hoesje laat een camera uitsparing zien en daar boven ook een uitsparing. Waarschijnlijk voor de LED flitser en camerasensors of een speaker. Onder zie je nog een uitsparing voor speakers en een uitsparing voor de 3,5 mm koptelefoon aansluiting of misschien zelfs een S-Pen. Vervolgens zien we een uitsparing voor de USB Type-C poort. De hoes bevestigt enkele geruchten en sommigen juist niet. De vorm komt overeen met enkele eerdere geruchten. De dubbele camera was al door latere geruchten weersproken en we mogen slechts één hoofdcamera verwachten van in de Galaxy S8.

Toch zijn er ook verschillen, want op vermeende foto’s van de S8 zagen we de volume knoppen aan de linkerkant. Dit hoesje zet ze rechts. Daarnaast hoorde uit verschillende bronnen dat de ‘headphone jack’ die je in de Galaxy S7 nog op de bodem aantrof zou verdwijnen. Kortom het hoesje laat veel te wensen over en of het echt is, daar komen we pas achter wanneer de Galaxy S8 verschijnt.

Afmetingen Galaxy S8 toestellen

Misschien nog wel interessanter nieuws is dat GSMArena de afmetingen van de beide Galaxy S8 toestellen heeft achterhaald. Beide toestellen worden breder en de Galaxy S8 Plus zelfs langer dan zijn voorganger de Galaxy S7 Edge.

Galaxy S8 afmetingen Galaxy S8 plus afmetingen

Kijkend naar de schets van de Samsung Galaxy S8 Plus, valt op dat deze langer en breder is dan de Galaxy S7 Edge. Als de tekening correct is, dan is de telefoon 152,4 mm hoog, 78,5 mm breed en heeft een dikte van 7,9 mm. Het beeldscherm is echter ook een stuk groter dan je krijg in S7 Edge.

Beide toestellen hebben geen fysieke home knop en dat bevestigt eerder geruchten. Die suggereren dat de vingerafdrukscanner geïntegreerd wordt achter het beeldscherm zelf. Een grote afwijking met eerder geruchten is de aanwezigheid van een microUSB 2.0 poort. Men verwachte dat de het nieuwe vlaggenschip van Samsung over een USB Type-C poort zou beschikken. Geen gek gerucht aangezien de waterdichte Galaxy A-lijn ook over de USB Type-C beschikt.

Helaas zijn bovenstaande geruchten niet 100% te verifiëren. Sterker nog, vergelijk je de beide tekeningen met de bovenstaande hoesjes, dan kom je er helemaal niet meer uit. Helaas moeten we het in de wereld van lekken en geruchten met dergelijke onzekerheden doen. Langzaam maar zeker zullen de geruchten elkaar gaan versterken en krijgen we een duidelijker beeld van de smartphone.

Wij houden je op de hoogte van al het Samsung nieuws.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones