Galaxy S8 krijgt portretmodus bij volgende update

Galaxy S8 krijgt portretmodus bij volgende update

Wil je portretfoto’s met bokeh-effect schieten met de Samsung Galaxy S8? Dan moet je nog even geduld hebben. Samsung wil deze feature tijdens de volgende updateronde uitrollen naar het vlaggenschip. Wanneer deze plaatsvindt kunnen we niet zeggen.

Dat is het antwoord dat een klant kreeg nadat hij via de ondersteuningsapp de vraag voorlegde aan Samsung, zo meldt GSMarena.

Portretmodus met bokeh-effect is inmiddels geen nieuwe feature meer op smartphones. Daarbij is de hoofdpersoon op de voorgrond haarscherp terwijl de achtergrond geblurd is. Het eerste vlaggenschip die over deze feature beschikte was de iPhone 7 Plus. Andere fabrikanten volgden het voorbeeld van Apple. Apple bereikt dit effect door de dubbele camera aan de achterkant. Naast een gewone groothoeklenscamera heeft het vlaggenschip ook een telelens. Door beide camera’s te combineren kun je een portretfoto met bokeh-effect aanbrengen.

Google bewees begin deze maand dat het tevens mogelijk is om een vergelijkbaar effect te creëren met slechts één lens. De Google Pixel 2 (XL) is uitgerust een softwarefeature die Dual Pixel Sensor heet. Daarbij wordt iedere pixel die op de beeldsensor valt opgedeeld in twee subpixels. De sensor krijgt hierdoor twee keer zo veel informatie. Hierdoor kan hij de voor- en achtergrond van elkaar onderscheiden en alleen bij de laatste een waas aanbrengen.

Portretmodus naar Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 beschikt standaard niet over een portretmodus met bokeh-effect. Wel heeft het vlaggenschip een feature die Selectieve Focus heet. Daarmee kun je, nadat je een foto hebt geschoten, scherptediepte aanbrengen op je plaatjes. Daarmee bepaal je zelf of je voorwerpen of personen op de voorgrond, achtergrond of beide scherp in beeld wil hebben.

Nog even en ook het vlaggenschip van Samsung krijgt zijn eigen portretmodus. Dat kunnen we tenminste opmaken uit het antwoord dat een Samsung-medewerker gaf op een vraag van een klant. De laatste vroeg wanneer de Galaxy S8 de portretmodus kreeg. Daarop kreeg hij het antwoord dat deze modus bij de volgende update naar het vlaggenschip wordt uitgerold. Dat is de oktober- of anders de november-update. Wanneer deze wordt uitgerold is onbekend, maar duurt naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer. Wellicht dat zijn grote broer, de Samsung Galaxy S8 Plus, dezelfde behandeling staat te wachten.

Wie van jullie kan niet wachten om met portretmodus aan de slag te gaan op zijn Galaxy S8 (Plus)?

Specificaties Samsung Galaxy S8 (Plus)

De Samsung Galaxy S8 is het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreanen. Het toestel heeft een 5,8 inch groot Infinity Display met een WQHD+-resolutie van 2960 bij 1440 pixels en Corning Gorilla Glass 5. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de Exynos 8895, een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. De chipset gaat gepaard met Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB intern geheugen. De opslagcapaciteit kun je uitbreiden tot 256 GB.

Foto’s schiet je met één 12 megapixel Dual Pixel camera. Deze is uitgerust met features als Phase Detection Autofocus (PDAF), Smart Autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Selfies en groufies neem je met een 8 megapixelcamera. Samsung heeft veel aandacht geschonken aan de beveiliging van haar vlaggenschip. Het vlaggenschip is voorzien van een vingerafdrukscanner naast de primaire camera, irisscanner, gezichtsherkenningstechnologie, Secure Folder (Veilige Map) en Samsungs eigen beveiligingsplatform Samsung Knox.

De Galaxy S8 is de eerste smartphone die is voorzien van Bixby. Met deze digitale assistent kun je zoekopdrachten met je camera uitvoeren, maar ook bijvoorbeeld afspraken in je agenda laten noteren, herinneringen laten versturen of teksten vertalen. De batterij heeft een accucapaciteit van 3000 mAh en ondersteunt Fast Charging. Daarnaast was de Galaxy S8 het eerste toestel die ondersteuning biedt aan Bluetooth 5. Het bereik van deze variant is vier keer zo groot als zijn voorganger, de verbinding is twee keer zo snel, de uitzendcapaciteit is met 800% toegenomen en hij is nog energiezuiniger dan zijn voorgangers. Tot slot komt het vlaggenschip met de nieuwste Android-versie.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft dezelfde specificaties, maar heeft een groter scherm (6,2 inch) en grotere accucapaciteit (3500 mAh). De toestellen gaan momenteel over de toonbank voor respectievelijk 599 euro en 699 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones