Galaxy S8 Plus met 6GB-RAM ook naar Europa?

Galaxy S8 Plus met 6GB-RAM ook naar Europa?

Komt de Samsung Galaxy S8 Plus met maar liefst 6GB aan werkgeheugen ook naar Europa? Wellicht, de spreekwoordelijke deur voor een introductie in Europa staat op een kier. Benieuwd waarom? Lees dan verder.

Geen roddel

Het was opmerkelijk nieuws afgelopen week. Er dook een gerucht op dat Samsung van plan zou zijn om een variant op zijn onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S8 Plus met maar liefst 6GB aan werkgeheugen te gaan verkopen. De reguliere S8 Plus beschikt al over 4GB, maar het kan altijd meer, moet ook Samsung gedacht hebben. Een paar dagen later maakte Samsung het officieel en ging het toestel in de pre-order in zowel Zuid-Korea als China. Het lijkt er echter op, dat de speciale versie ook zomaar eens onze kant op zou kunnen komen.

Ook naar Nederland?

Volgens de Zuid-Koreaanse krant Yonhap News is Samsung namelijk van plan om het toestel eventueel in meerdere markten te gaan verkopen. Op een vraag van een journalist van de krant tijdens een persconferentie, gaf een Samsung vertegenwoordiger aan dat het mogelijk is om ook aan andere markten te leveren, indien er tenminste voldoende vraag is. Spreekwoordelijk gezien staat de deur dus op een kier voor een introductie in Europa. Het zou maar zo kunnen dat de 6GB-versie ook onze kant opkomt aangezien toestellen met grotere werkgeheugens de nieuwe standaard lijken te gaan worden. De Xiaomi Mi 6 gaat bijvoorbeeld ook met 6GB aan werkgeheugen gelanceerd worden, net zoals de vermoedelijke Mi Max 2. Wij zijn in ieder geval benieuwd en houden je op de hoogte.

Specificaties Samsung Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft een 6.2 inch Super AMOLED-display gemaakt van Gorilla Glass. Qua schermresolutie is er keuze tussen HD+ (1480 x 720 pixels), FHD+ (2220 x 1080 pixels) of WQHD+ (2960 x 1440 pixels). Je kunt de resolutie dus zelf instellen. Het toestel wordt in twee versies geleverd, het verschil zit hem in de chipset. Hier in Nederland krijgen we een Exynos 8895 chipset met octa-core processor. In de VS krijgt het toestel een chipset van Snapdragon.

Voor het grafische aspect wordt een Adreno 540 GPU gebruikt en foto’s maak je aan de achterkant met een 12 megapixel camera en aan de voorkant met een 8 megapixel. De batterij heeft 3500mAh tot zijn beschikking. Tot slot heeft het reguliere toestel 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. De speciale versie die wij hierboven bespreken heeft dus maar liefst 6GB aan werkgeheugen en 128GB intern geheugen. Het prijskaartje voor de ‘normale’ variant is 899 euro, de 6GB-versie kost omgerekend 960 euro.

In Nederland is de S8 Plus nu te bestellen. Indien je hem in de pre-order reserveert kun je het toestel rond 21 april thuis verwachten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones