Galaxy X1 gelekt: twee vouwbare Project Valley smartphones

Galaxy X1 gelekt: twee vouwbare Project Valley smartphones

De Galaxy X1 toestellen zijn volgens de geruchten het resultaat van Project Valley. Gisteren werden de typenummers van beide vouwbare smartphones gelekt.

Dat Samsung al geruime tijd aan een opvouwbare Galaxy werkt is geen geheim meer. Het project onder de naam Project Valley is een openbaar geheim in smartphoneland. Inmiddels was het bestaan van de Galaxy X1 al bekend. Toch weet niemand wat het project precies in houdt en ook niet dat er blijkbaar twee smartphones in ontwikkeling zijn met flexibele schermen, SM-X9000 en SM-X9050.

Galaxy X1 foldable

Typenummer Project Valley smartphones

De laatste geruchten via het Chinese Weibo suggereren dat Samsung aan minstens twee Galaxy X1 toestellen werkt. De Project Valley toestellen hebben de volgende typenummers: SM-X9000 en SM-X9050. Tot nu toe heeft Samsung geen enkele smartphone uitgebracht met een typenummer X. Het Koreaanse bedrijf gebruikt altijd de naam van smartphone lijn (S, A of C) in zijn type nummers. We mogen daarom gerust aannemen dat de SM-X9000 en SM-X9050 de Galaxy X1 en Galaxy X1 Plus toestellen zijn.

Galaxy X1 geruchten

Sinds enige tijd weten we al van Samsung Galaxy X1. De Samsung Galaxy X1 Plus echter is nieuw. Vanuit verschillende Samsung patenten over de jaren en verschillende lekken kunnen we al redelijk veel vertellen over de beide toestellen. Men verwacht dat de Galaxy X1 toestellen zeer indrukwekkende smartphones worden. Er wordt gesproken over 4K beeldschermresolutie en verschillende sensoren zoals een vingerafdrukscanner en misschien wel een irisscanner.

Uit een patent dat Samsung in oktober heeft geregistreerd kunnen we opmaken dat de vouwbare smartphones misschien wel over een Edge beschikken zoals je bij de Galaxy S7 Edge ziet. Wanneer de Galaxy X1 opgevouwen is, dan kun je via de Edge verschillende programma’s starten. De apps worden actief wanneer je het toestel open vouwt. Een ander gerucht suggereert een dubbele hoofdcamera setup.

Galaxy X patent

Het lekken van de typenummers van de twee Galaxy X1 toestellen is goed nieuws voor de commerciële lancering. De laatste geruchten over de Galaxy X1 toestellen suggereren dat de eerste vouwbare smartphone van Samsung in tweede helft van 2017 gepresenteerd kan worden.

Men verwacht dat de eerste Project Valley modellen concepten zijn. Concept smartphones die de Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikt in de zoektocht naar de ideale smartphone met een flexibel beeldscherm. Wij hebben een aantal Galaxy X1 concepten voor je opgespoord.

Galaxy X1 Concept Galaxy X1 Concept Galaxy X1 Concept

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones