‘Gaming smartphone Acer verschijnt eind 2016’

‘Gaming smartphone Acer verschijnt eind 2016’

Acer is van plan om nog voor het einde van het jaar een gaming smartphone op de markt te brengen. Het is onduidelijk of het om de Acer Predator 6 gaat of niet, de smartphone die afgelopen jaar uit de doeken werd gedaan, maar nooit daadwerkelijk het levenslicht zag.

Dat zou S.T. Liew, topman op de afdeling Smart Product Business Group bij Acer, gezegd hebben tegen een Chinese krant.

Acer Predator

In september 2015 vond in Berlijn de IFA-beurs plaats, één van de grootste beurzen ter wereld waar de nieuwste gadgets op het gebied van consumentenelektronica te vinden zijn. Eén van de producenten die hier aanwezig was en met allerlei nieuwe speeltjes op de proppen kwam, was Acer. Het Taiwanese technologiebedrijf gebruikte de beursvloer als podium om verschillende nieuwe speeltjes te onthullen voor de gameliefhebber. Deze gadgets staan bekend als de Acer Predator.

De Acer Predator lijn bestaat uit gaming desktops, laptops, monitoren en een tablet: de Acer Predator 8. Deze viel onmiddellijk op door zijn unieke, futuristisch ogende design. Naast vier speakers (Predator Quadio) en een 8 inch Full HD IPS-display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels kenmerkte deze tablet zich verder met twee kleine motororen die haptische feedback geven (Predator TacSense) en de optie om je eigen audio- en video-profielen samen te stellen (Predator MediaMaster). Een bijzondere tablet voor de die-hard gamer.

Acer Predator 8

Acer Predator 8

Acer Predator 6

Tevens kwam Acer met een 6 inch grote gaming smartphone: de Acer Predator 6. Qua vormgeving heeft de mobiele telefoon veel weg van de tablet, maar dan in het klein uiteraard. Naast een 6 inch display heeft deze smartphone maar liefst 10 kernen (decacore) dankzij de Helio X20 van MediaTek, een Mali-T880 MP4 GPU, 4GB werkgeheugen en een 21 megapixelcamera.

Het punt is echter dat deze smartphone nooit bij ons –of in welk land dan ook– ook daadwerkelijk in de schappen heeft gelegen. Sterker nog, na afloop van de IFA-technologiebeurs hebben we nooit meer iets van deze gaming smartphone gehoord.

Dat wil zeggen, tot enkele dagen geleden. Acer-topman S.T. Liew zou gezegd hebben dat het bedrijf in het vierde kwartaal van het jaar een nieuwe gaming telefoon wil lanceren. Acer is volgens hem druk bezig om een probleem met de hitteafvoer aan te pakken, alsmede iets aan de levensduur van de batterij te doen. Ook heeft het bedrijf naar eigen zeggen de handen vol aan de relevante firmware en software voor de smartphone.

Of Liew hier over de Acer Predator 6 spreekt of een geheel andere smartphone die zich op gamers richt, is niet bekend. De mobiele telefoon in kwestie zou een adviesprijs hebben tussen de 500 en 600 dollar. De specificaties? Helaas, daarover houdt de topman zijn kaken stijf op elkaar en wil hij niets kwijt aan de Chinese krant.

‘Vijf nieuwe smartphones in 2016’

Tot slot zegt Liew dat Acer van plan is naast de gaming smartphone nog eens vier andere mobiele telefoons uit te brengen. Een totaal dus van vijf nieuwe smartphones. Of deze net als de Acer Liquid Jade Primo op Windows 10 Mobile draaien, of dat het bedrijf de voorkeur geeft aan Google’s mobiele besturingssysteem Android, dat is de grote vraag.

Bekijk het laatste nieuws over Acer:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones