Geen Dolby Atmos ondersteuning in Galaxy S8 Android 8 update

Geen Dolby Atmos ondersteuning in Galaxy S8 Android 8 update

In tegenstelling tot wat we dachten voegt de Android 8 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 (Plus) geen Dolby Atmos-ondersteuning toe. Dit komt als een verrassing aangezien afgelopen week diverse Galaxy S8-bezitters naar buiten brachten deze functie wel ontvangen te hebben. Wellicht dat dit in de toekomst nog toegevoegd gaat worden.

Dat meldt een Samsung medewerker op het officiële Galaxy-forum.

Momenteel is Samsung druk in de weer om Android 8 klaar te maken voor uitrol naar de Galaxy S8 (Plus). Voordat het zo ver is organiseert men diverse bètaprogramma’s. Hierin kunnen belangstellenden een proefversie van de uiteindelijke versie draaien en zodoende bijdragen in de ontwikkeling hiervan. Afgelopen week meldde een deelnemer aan dit programma dat hij Dolby Atmos-ondersteuning op zijn toestel had gekregen na het uitvoeren van een update. Zodoende ging het nieuws als een lopend vuurtje dat dit voor alle toestellen zou gaan gelden. Niets blijkt echter minder waar te zijn. Een Samsung medewerker plaatste namelijk vandaag een bericht op het forum dat Dolby Atmos-ondersteuning geen onderdeel is van de huidige bèta-update.

Definitieve Android 8 Oreo update laat niet lang meer op zich wachten

Hoe het dan toch kan zijn dat enkele Galaxy S8 (Plus) bezitters deze ondersteuning wel hebben, is een raadsel. Mogelijk wordt de functionaliteit op den duur wel toegevoegd, maar nu nog niet. Ook is het goed mogelijk dat de Samsung-medewerker zijn mond voorbij praat of wellicht foutieve informatie geeft. In het verleden is het immers al vaker voorgekomen dat klantenservice medewerkers het niet bij het juiste eind bleken te hebben. Hoe dan ook, momenteel is de zesde Android 8 bèta in volle gang. Zodoende zou het niet lang meer moeten duren voordat de officiële update uitrolt. Dit zou ook goed passen in de tijdsgeest. Vorig jaar in november rolde Android 7 Nougat immers uit voor de Samsung Galaxy S7 (Edge), oftewel de voorgangers.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is een unieke verschijning dankzij zijn voorzijde-vullende beeldscherm. Dit AMOLED-paneel meet 5.8″ in diagonaal en bestrijkt liefst 80 procent van de voorkant. Derhalve is de beeldverhouding geupgradet van 16:9 naar 18:9. Dit houdt in dat je meer ruimte hebt voor de weergave van apps, films en games. De resolutie hierbij haarscherp waardoor alles ook nog eens fraai oogt. Het toestel ligt bovendien lekker in de hand, waarbij de vingerafdrukscanner tactisch aan de achterzijde geplaatst is. Vind je het nou echter vervelend om telkens je vinger op deze scanner te moeten leggen, dan kun je ook gebruikmaken van de iris-scanner. In dat geval hoef je enkel even in de voorste camera te kijken om je beeldscherm te ontgrendelen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons