Analist: ‘Geen iPhone SE 2 dit jaar’

Analist: ‘Geen iPhone SE 2 dit jaar’

Apple brengt dit jaar geen nieuwe iPhone SE op de markt. De Amerikanen komen simpelweg handen tekort aangezien er dit jaar al drie telefoons op de planning staan. Mocht er tóch een iPhone SE 2 verschijnen, dan zal deze weinig veranderd zijn ten opzichte van zijn voorganger.

Dat valt te lezen in een nieuw rapport van Ming-Chi Kuo, een gerenommeerd marktanalist.

Liefhebbers van de Apple iPhone SE moeten nog even geduld hebben. Althans, als we Ming-Chi Kuo mogen geloven. Kuo geldt binnen de telefoonindustrie als een autoriteit en is vaak als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dit moet ook wel, want hij is werkzaam als investeringsadviseur bij een Koreaanse bank voor (vermogende) bedrijven en particulieren. Zijn clientèle wil verdienen door in aandelen te handelen en bij investeren geldt: kennis is macht. Zodoende onderhoudt Kuo nauwe contacten met Apple-leveranciers. Deze leveranciers melden dat Apple niet van plan is om dit jaar een nieuwe iPhone SE op de markt te brengen. Men heeft simpelweg de tijd niet om nóg een nieuwe iPhone uit te brengen dit jaar. Dat, en meer, schrijft Kuo in een memo aan klanten.

Apple iPhone SE 2018 iPhone SE 2

Mogelijk ontwerp van de iPhone SE 2, gemaakt door een Apple-fan.

‘Apple komt handen tekort’

Dit rapport is in handen gekomen van MacRumors, een website die zich compleet richt op het verslaan van alle perikelen rondom Apple. Volgens de geruchten brengt Apple dit jaar drie nieuwe telefoons uit. Naast een nieuwe versie van de iPhone X komen er vermoedelijk ook twee grotere varianten uit. Deze hebben bijbehorende schermformaten van respectievelijk 6.1″ en 6.5″. Hierdoor moeten de ontwikkelaars en ontwerpers bij Apple vol aan de bak. Met name de techniek achter Face ID, de gezichtsontgrendelingstechniek, vergt het nodige van personeel. Het is lastig om de techniek geschikt te maken voor productie op grote schaal. Er is zodoende simpelweg geen mankracht of tijd om ook nog een nieuwe, compacte iPhone SE te maken.

iPhone X modellen in 2018

Volgens geruchten komen er dit jaar drie iPhone X toestellen uit.

Of toch niet?

Mocht er dit jaar echter wél een iPhone SE 2 uitkomen, dan zal deze weinig nieuwe functies om het lijf hebben. De analist verwacht dat Apple de telefoon een verbeterde processor, camera en vingerafdrukscanner meegeeft, maar dat het daar dan ook bij blijft. Zo krijgt hij geen Face ID of Apple A11 Bionic Fusion chipset. Deze processor zit in in de iPhone X en kan bijvoorbeeld overweg met Augmented Reality (AR). Klinkt wollig, maar is eigenlijk best praktisch. Zo kun je bijvoorbeeld op voorhand kijken hoe een IKEA-stoel in jouw interieur past, simpelweg door hem in je kamer te projecteren. Verder zal de iPhone SE 2 niet over draadloos opladen, 3D-sensing of een rand-tot-rand beeldscherm beschikken, zo besluit Kuo.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones