‘Geen Lightning-naar-mini-jack adapter bij iPhone 8’

‘Geen Lightning-naar-mini-jack adapter bij iPhone 8’

Bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus kreeg je nog een koptelefoonadapter. Bij de iPhone 8 kun je dat wel vergeten. Als deze Lightning-naar-mini-jack adapter toch wil gebruiken, zul je deze zelf moeten aanschaffen via de Apple Store.

Dat schrijft de Japanse blog Macotakara. Tegelijkertijd wijzen wij jullie er op dat de Apple-blog een discutabele reputatie heeft. Meer dan eens heeft de blog informatie gelekt over nog te verschijnen Apple-producenten die achteraf gezien niet juist bleken te zijn. Daarentegen hebben we ook meer dan eens correcte voorspellingen gezien. Ons advies: neem dit bericht met een klein korreltje zout.

Als je een iPhone 7 of iPhone 7 Plus koopt, krijg je er van Apple gratis en voor niets een Lightning-naar-mini-jack adapter bij cadeau. Deze heb je nodig als je met je oude headset naar muziek wil kunnen luisteren. Apple heeft namelijk de welbekende 3.5mm audio jack of koptelefoonaansluiting weggelaten bij de nieuwste vlaggenschepen. Dit omdat Apple de techniek als verouderd en gedateerd beschouwd. Alles kan en moet draadloos volgens het Amerikaanse technologiebedrijf.

Hoe luister je dan naar je favoriete muziek? Met een Bluetooth headset, het liefst natuurlijk via de draadloze oordopjes die Apple verkoopt: de AirPods. Maar daar moet je dan wel 179 euro voor op tafel leggen. Afgezien van dit aanzienlijke bedrag voor oordopjes moet je tevens tot wel zes weken wachten voordat ze bij jou op de deurmat belanden. Bijna een half jaar na de lancering zijn de AirPods nog altijd schaars en moeilijk verkrijgbaar. Sterker nog, toen Apple de vlaggenschepen onthulde waren ze nog niet eens verkrijgbaar. Daarom besloot het bedrijf waarschijnlijk om iedereen gratis een koptelefoonadapter bij hun toestel te geven.

Geen adapter

Voor de iPhone 8 gaat deze vlieger niet langer op. Als je straks naar de radio wil luisteren of muziek gaat streamen en je je oude vertrouwde headset wil blijven gebruiken, dan moet je zelf de Lightning-naar-mini-jack adapter aanschaffen. Deze kosten 9 euro als je ze los koopt in de Apple Store. Daarmee wordt de toch al prijzige iPhone nog een tikkie duurder. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 8 een adviesprijs die boven de duizend dollar ligt.

Accu

Daarnaast hebben we nog een nieuwtje voor je over het aanstaande vlaggenschip van Apple. Dit nieuws is afkomstig van Ming-Chi Kuo, een welbekende marktanalist en Apple-volger die in het verleden meer dan eens heeft bewezen een betrouwbare bron te zijn over nog te verschijnen Apple-producten.

Kuo schrijft in een notitie aan aandeelhouders dat Apple erin geslaagd is om de batterij een compacte vormgeving te geven, zonder dat het daarbij aan vermogen hoeft in te leveren. Volgens de analist heeft de batterij straks dezelfde dimensies als de accu die we momenteel in de 4.7 inch grote iPhones vinden en levert hij dezelfde hoeveelheid vermogen als de accu die in de Plus-modellen aantreffen. De accu krijgt –L vorm, zo blijkt uit een tekening die Kuo bij het document heeft gevoegd, zo schrijft MacRumors. Hij gaat er van uit dat de batterij van de iPhone 8 een vermogen van zo’n 2700 mAh krijgt.

iPhone 8 batterij

Specificaties iPhone 8

Apple is heel wat van plan als we alle verhalen over de iPhone 8 mogen geloven. Zo haalt het bedrijf mogelijk alles uit de kast om technologische hoogstandjes in het toestel te verwerken. Zo krijgt het vlaggenschip naar verluidt een flexibel OLED-scherm met flinterdunne bezels rondom het scherm. De fysieke thuisknop verdwijnt en verschijnt onder het scherm. Naast een nieuwe vingerafdruksensor krijgt het toestel mogelijk ook een irisscanner of een scanner die gebruikt maakt van gezichtsherkenningstechnologie. Omdat beide technieken nog in de kinderschoenen staan bij Apple, is het niet zeker dat deze technieken in de iPhone 8 verwerkt worden.

Wat betreft het design horen we geluiden dat zowel de voor- als de achterkant glazen panelen krijgen. Hierdoor ondersteunt het toestel draadloos opladen. Dat verklaart wellicht ook waarom Apple kortgeleden is toegetreden tot het Wireless Power Consortium (WPC), een groep die de draadloze oplaadtechniek Qi promoot en beheert. Het frame is niet langer van aluminium gemaakt, maar van roestvrijstaal. We hebben er nog niets over gehoord, maar ik ga er van uit dat het toestel, net als de huidige vlaggenschepen, waterdicht is.

Ook de camera wordt flink aangepakt. De iPhone 8 krijgt mogelijk een nieuwe telelens met optische beeldstabilisatie (OIS) waarmee het mogelijk wordt om driedimensionale beelden vast te leggen. Tot slot zouden we het vlaggenschip kunnen gebruiken in combinatie met de Apple Pencil, de stylus van het bedrijf. Deze kan momenteel alleen overweg met de iPad Pro 12.9 en iPad Pro 9.7. De iPhone 8 zou de eerste smartphone zijn waarmee je (aan)tekeningen kunt maken met de digitale pen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones