‘Geen nieuw jasje of innovatie voor iPhone 7’

‘Geen nieuw jasje of innovatie voor iPhone 7’

De iPhone 7 die later dit jaar wordt verwacht krijgt hetzelfde design als het huidige vlaggenschip. En wie hoopte dat Apple allerlei nieuwe functies naar het toestel zou brengen, komt bedrogen uit. Het Amerikaanse technologiebedrijf breekt naar verluidt met de traditie dat het iedere twee jaar met grootse vernieuwingen komt.

Dat schrijft de gerenommeerde zakenkrant The Wall Street Journal, die zich baseert op anonieme, maar welingelichte bronnen.

Design iPhone 7

Te beginnen bij het design. Volgens The Wall Street Journal ziet de iPhone 7 er nagenoeg hetzelfde uit als de iPhone 6S. Dat wil overigens niet zeggen dat beide toestellen identiek zijn aan elkaar. Zo gaan er al geruime tijd geruchten de ronde dat het nog te verschijnen vlaggenschip het zonder koptelefoonaansluiting moet stellen. Door deze weg te laten zou Apple zijn high-end smartphones nog dunner en slanker kunnen maken. In plaats van de 3.5mm audio jack gebruiken we straks de Lightning Connector zowel om het toestel op te laden als muziek te beluisteren. Een ander voordeel van het weglaten van de headsetaansluiting is dat de iPhone 7 beter bestand zou zijn tegen water.

Traditioneel gezien komt Apple iedere twee jaar met grootse vernieuwingen aanzetten op het gebied van de vormgeving. Dit jaar laat Apple dat echter aan zich voorbijgaan. Dat heeft niks met onwil of laksheid te maken: volgens één van de bronnen werkt het bedrijf aan nieuwe technologie, maar is deze nog niet klaar om geïmplementeerd te worden in de iPhone 7. CEO Tim Cook beloofde daarentegen onlangs dat het aanstaande vlaggenschip een heuse game-changer zou worden.

De schermformaten zijn gelijk aan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: 4.7 inch en 5.5 inch. Tevens zou Apple ook nog altijd het HD Retina-scherm gebruiken waarmee ook de laatste iPhones zijn uitgerust. Het gerucht gaat dat de volgende generatie iPhone –die in 2017 uit de doeken worden gedaan– voorzien zijn van een OLED-scherm. Ook de Hone-knop zou tot het verleden behoren. Omdat een thuisknop ontbreekt zou de vingerafdrukscanner daarom in het scherm worden ingebouwd.

iPhone 7 Plus beschermhoes

 

Specificaties iPhone 7

Dankzij een actief geruchtencircuit zijn de specificaties van de iPhone 7 min of meer al ‘bekend’. Zo heeft hij naar verluidt een 4.7 inch scherm met een resolutie van 1334 bij 750 pixels en pixeldichtheid van 326 ppi. Onder de motorkap vinden we een 64-bit A10-chip met M10 bewegingscoprocessor. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 16GB, 64GB of 256GB.

De reguliere versie van de iPhone 7 krijgt gewoon een enkele camera. De iPhone 7 Plus daarentegen zou aanvankelijk uitgerust worden met een dubbele camera, maar volgens recente berichten is dat op dit moment technisch nog niet haalbaar. Andere bronnen spreken dit verhaal tegen. Op dit moment weten we dus niet wie we wel en niet moeten geloven. De resolutie van de primaire camera is niet bekend, maar komt wellicht uit op 12 megapixels of meer. Ook zou Apple de aansluiting voor de koptelefoon weglaten.

Verder zou de iPhone 7 slechts 7,1 millimeter dik zijn. Zijn grotere broer is met een dikte van 7,3 millimeter een fractie forser. Daar staat wel tegenover dat de iPhone 7 Plus naar verluidt een Smart Connector krijgt. Verder zou de iPhone 7 waterdicht zijn en Apple plannen hebben om een donkerblauwe variant te introduceren. Met deze Deep Blue uitvoering zou Apple spacegrijs willen vervangen. De fysieke Home-knop wordt volgens de geruchten vervangen door een aanraakgevoelige knop. Tot slot kunnen we met zeer grote zekerheid zeggen dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op iOS 10 draaien.

iPhone 7 conceptfoto van Martin Hajek

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones