Geen vier, maar keramische OnePlus 5 verschijnt in 2017

Geen vier, maar keramische OnePlus 5 verschijnt in 2017

De geruchtenmolen voor 2017 loopt op volle toeren. Een van de nieuwste geruchten is dat OnePlus het nummer 4 overslaat en in 2017 een keramische OnePlus 5 vlaggenschip lanceert.

In China beschouwt men het getal vier als ongeluk. Daartoe lanceren Chinese smartphone fabrikanten geen toestellen met het nummer vier. Na de net uitgebrachte OnePlus 3T verschijnt volgend jaar de OnePlus 5. OnePlus brengt al enkele jaren ´flagship killers´ op de markt. Toestellen met vlaggenschip specificaties en een midrange prijs. Zo kun je de OnePlus met een Snapdragon 821 en 6 GB RAM voor 439 euro kopen. Een schril contrast met de Snapdragon 821 aangedreven Google Pixel die vanaf 838 euro beschikbaar is.

Keramische OnePlus 5

OnePlus 5

OnePlus heeft net de OnePlus 3T upgrade gelanceerd en we krijgen al de eerste berichten over het volgende vlaggenschip. PhoneRadar meldt ons dat de Chinese onderneming in 2017 geen OnePlus 4 lanceert maar de OnePlus 5. De reden dat het bedrijf nummer 4 overslaat is ‘ongeluk’. In China beschouwd men 4 kennelijk als een ongeluksgetal.

Naast het overslaan van een nummer zijn er meer geruchten. De vijf krijgt naar alle waarschijnlijkheid een keramische behuizing gemaakt door de fabrikant van de Xiaomi Mi Mix. Keramiek is geen onbekend materiaal voor het Chinese bedrijf, de OnePlus X was namelijk ook beschikbaar in een premium behuizing met een keramische afwerking. Voor de rest mogen we verwachten dat het toestel op de nieuwste Qualcomm Snapdragon processor draait. Een Snapdragon 835 chipset met 6 GB werkgeheugen. De smartphone zal een 5,5-inch Quad-HD AMOLED beeldscherm hebben ideaal voor VR doeleinden. Kortom alle specs voor een 2017 vlaggenschip.

BBK Electronic

Achter OnePlus zit BBK Electronics. Dit Chinese concern is ook de eigenaar van Oppo en Vivo. De twee merken in China wiens verkoopcijfers vleugels hebben gekregen. Beide verkochten het laatste kwartaal al meer smartphones in China dan Huawei. Huawei heeft in de afgelopen jaren Europa en ook Nederland langzaam veroverd, zullen Vivo en Oppo de oversteek ook maken? BBK heeft met het OnePlus merk al ruime ervaring opgedaan in Europa.

De OnePlus 5 verwacht men in het tweede kwartaal van 2017. Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones