Gehele assortiment Wileyfox krijgt Android Nougat

Gehele assortiment Wileyfox krijgt Android Nougat

Wileyfox heeft nu Cyanogen OS op haar smartphones geïnstalleerd. Nu het bedrijf achter het alternatieve besturingssysteem zo goed als stop is gezet, is Wileyfox genoodzaakt om een andere manier te bedenken om de telefoons in haar portfolio van updates te voorzien. Hoe ze dat wil bereiken is niet bekend, wel dat het Android Nougat naar haar verschillende telefoons wil brengen.

Dat schrijft het bedrijf in een korte persverklaring op Reddit, zo ontdekte Android Police.

Wileyfox is een kleine Britse smartphoneproducent dat in 2015 haar eerste smartphones op de markt bracht: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. Het zijn relatief goedkope smartphones met specificaties waar de gemiddelde smartphonegebruiker prima mee uit de voeten kan. Dit jaar breidde de smartphonemaker haar assortiment aanzienlijk uit met maar liefst vijf nieuwe telefoons: de Spark, Spark X, Spark Plus, Swift 2 en Swift 2 Plus.

Cyanogen Inc.

Naast het feit dat de telefoons uit het portfolio van Wileyfox een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben, draaien ze tevens op een zogeheten custom ROM: een alternatieve en aangepaste versie van Google’s besturingssysteem Android. Deze kennen we als CyanogenOS en kenmerkt zich door zijn hoge mate van aanpasbaarheid.

Maar het gaat helemaal niet goed met Cyanogen Inc., het bedrijf achter het alternatieve besturingssysteem. Zo waren er meer dan eens meningsverschillen tussen de oprichters en bestuurlijke top, werd de CEO vervangen en volgden er twee ontslagrondes. Tot overmaat van ramp maakte het bedrijf afgelopen weekend bekend te gaan stoppen met de verdere ontwikkeling van CyanogenOS. Ook CyanogenMod, het besturingssysteem waar het allemaal mee begon en waar CyanogenOS op gebaseerd is, houdt op te bestaan en gaat voortaan door het leven als Lineage OS.

‘Geen zorgen’

Dat heeft de nodige kopzorgen teweeggebracht bij gebruikers en liefhebbers van de smartphones van Wileyfox. Wat betekent dit namelijk voor de toekomst van het besturingssysteem op hun telefoon? Kunnen ze op updates rekenen, of zitten ze nu opgescheept met software die binnenkort verouderd en achterhaald is? Via het populaire Amerikaanse forum Reddit probeert het Britse bedrijf haar klanten gerust te stellen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om Android Nougat naar alle toestellen in Wileyfox’ assortiment te brengen. Meer details hierover kunnen we binnenkort verwachten.

De gehele persverklaring op Reddit luidt als volgt:

“Our OS Strategy and Software plan moving forward will be complete soon. We have agreed a smooth transition where we will continue deliver constant and consistent software and OS updates. Our plan is to bring our entire Wileyfox portfolio onto Android N, the latest version of Google Android’s OS, in a timely manner – while still continuing to protect the range with Google software security updates. We will share our full and final plan in due time.”

Guido Hoogervorst van Wileyfox Nederland laat tegenover Androidworld weten dat Nederlandse gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken. Hij bevestigt dat alle telefoons in het assortiment worden voorzien van Android 7.0 Nougat. Welk besturingssysteem straks de plaats gaat innemen van CyanogenOS en op wat voor termijn we deze kunnen verwachten, wil Hoogervorst op dit moment niet kwijt.

Bekijk het laatste nieuws over Wileyfox:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones