OnePlus
9 mei 2016 door in OnePlus.

Er zijn vandaag foto’s uitgelekt waarop de OnePlus Three te zien zou zijn. Ook zijn er negen verschillende foto’s gespot van de verpakking, de doos waarin de nog te verschijnen smartphone straks wordt geleverd. Waarschuwing vooraf: we nemen het je niet kwaliteit als je dit bericht met een korreltje zout neemt.

Over OnePlus

In 2014 maakte een nieuwe smartphonemaker zijn opwachting: OnePlus. Het bedrijf lanceerde in de eerste helft van het jaar een mobiele telefoon die, wat betreft specificaties, zich kon meten met de allernieuwste modellen. Dat is op zich al een prestatie, maar niet waardoor de Chinese nieuwkomer wereldnieuws werd. Waar je voor de meeste high-end smartphones 600 euro of meer moet neerleggen, was de OnePlus One te koop voor zo’n 300 euro. Het werd dan ook niet voor niets de smartphone killer genoemd.

Tot grote ergernis van menigeen was de OnePlus One alleen met een uitnodiging te bestellen. De topman Carl Pei verklaarde dat dit noodzakelijk was om niet failliet te gaan. Je kwam aan een uitnodiging als iemand een exemplaar had besteld en jou had een invite verstuurde om er ook een te bestellen. Tweede optie was door wedstrijden te winnen die door medewerkers van OnePlus werden opgezet, zoals galgje. Als je pech had moest je een half jaar of langer wachten totdat voordat je überhaupt in aanmerking kwam om de OnePlus One te bestellen.

Zo nu en dan werd het uitnodigingensysteem tijdelijk opgeschort, zoals bijvoorbeeld tijdens Black Friday. Desondanks was bij lange na niet iedereen in staat om een exemplaar van de smartphone killer te bemachtigen. Bij de introductie van diens opvolger, de OnePlus Two, ging de eerste generatie in de vrije verkoop.

OnePlus Two

OnePlus Three

Inmiddels bestaat OnePlus twee jaar en heeft het bedrijf al drie verschillende toestellen op de markt gebracht: de Oneplus One, OnePlus Two en OnePlus X. De OnePlus Three is de langverwachte opvolger, die binnen nu en enkele weken wordt verwacht. Hoe hij eruit komt te zien weet niemand. Tot nu.

Vandaag zijn er verschillende foto’s op internet verschenen waarop naar verluidt de OnePlus Three te zien is. Op het eerste oog geven de foto’s meer dan voldoende om hieraan te twijfelen. Zo wijkt de vormgeving sterk af van hetgeen we gewend zijn van OnePlus. De voorkant heeft een fysieke knop en de camera is niet langer langwerpig. Of het achterpaneel net als zijn voorgangers van sandstone is gemaakt, is moeilijk te zeggen.

Natuurlijk is het mogelijk dat de Chinese smartphonemaker ditmaal een geheel ander ontwerp op de markt wil brengen, een verfrissende nieuwe look. De grote knop op de voorzijde bevat mogelijk een vingerafdruksensor, hoewel de laatste geruchten dit ontkennen. En een grote ronde camera zien we bij zo veel smartphones vandaag de dag. Jammer genoeg verbergt de case met daarop Shin Chan om welk toestel het daadwerkelijk gaat: het OnePlus-logo is nergens te bekennen.

Kijk en beoordeel zelf wat je op de onderstaande foto’s ziet. In onze ogen lijkt hij verdacht veel op de HTC 10 en HTC One M9.

OnePlus Three renders

Verpakking

Naast renders van de OnePlus Three zijn er ook negen foto’s online gezet waarop de nieuwe verpakking van het vlaggenschip te zien zou zijn. Wat onmiddellijk opvalt is dat alle doosjes een andere vormgeving hebben. Daar zijn natuurlijk allerlei verklaringen voor te bedenken. Zo is het mogelijk dat OnePlus nog steeds nadenkt over het design van de doos en dat dit een handjevol concepttekeningen zijn. De andere veelgehoorde verklaring is dat OnePlus de smartphone in uiteenlopende verpakkingen wil verkopen. Zo zouden Amerikaanse consumenten een andere doos krijgen dan Europese. Oftewel, voor iedere markt een aparte doos. De huiskleuren rood en wit zien we in ieder geval wel terugkomen op de foto’s.

OnePlus Three verpakkingPrijs en beschikbaarheid

Wanneer de OnePlus Three te bestellen is kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Het toestel is nog niet aangekondigd, hoewel de topman eerder beloofde het toestel in het eerste kwartaal te onthullen. Daar is dus niets van terecht gekomen. Maar wie weet op korte termijn.

De enige prijs die we voorbij hebben zien komen is 2.299 yuan, omgerekend net iets meer dan 300 euro. Dat ligt in lijn met zijn voorgangers die bij aanvang ook rond deze prijs over de toonbank gingen.

 

Wil je alles weten over de OnePlus Three? Mijn collega Jasper heeft alle geruchten voor je op een rij gezet. Klik/druk dus snel op ‘OnePlus 3: Wat weten we al van de nieuwe Oneplus?’.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones