‘Gemiddeld huishouden bezit een Apple product’

‘Gemiddeld huishouden bezit een Apple product’

Dat Apple een populaire fabrikant van telefoons, tablets, computers en smartwatches is, moge geen verrassing zijn. Het is immers de tweede telefoonfabikrant van de wereld. Dat men echter zó populair is, wisten ook wij niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gemiddeld Amerikaans huishouden in het bezit is van 2.6 Apple producten.

Dat blijkt uit een onderzoek van de America Economic Survey (AES).

Volgens dit onderzoek bezit maar liefst 64 procent van de huishoudens in de Verenigde Staten gemiddeld één Apple product. Dit is een flinke toename ten opzichte van een eerder onderzoek. Vijf jaar geleden gaf immers nog ‘slechts’ 50 procent van de respondenten aan in het bezit te zijn van een Apple product. Indien je het aantal Apple producten in de VS deelt door diens inwoners kom je tot een gemiddelde van 2.6 apparaten per inwoner. Dit aantal ligt één heel Apple product hoger ten opzichte van het onderzoek vijf jaar geleden. Vrijwel in iedere laag van de bevolking is de producent bovendien populair: zowel laag- als bovengemiddelde verdieners zijn verzot.  Enkel de groep die onder modaal verdient blijkt niet en masse in bezit te zijn van Apple producten.

‘Apple is uniek’

Volgens Jay Campbell, hoofd onderzoeker bij AES, is Apple uniek in dergelijke statistieken. Hij zegt hierover: “Ik kan geen ander merk bedenken – met name met producten in deze hoge prijsklasse – dat zo’n hoge mate van populariteit geniet onder vrijwel alle lagen van de bevolking.”.  Zoals we al zeiden zijn er echter wel enkele groepen waar Apple producten juist niet zo populair zijn. Dit zijn naast minder verdienende mensen ook senioren en vrouwen boven de 50. Zij hebben gemiddeld ongeveer 0.8 Apple apparaten per huishouden. Inkomensklassen die twee keer modaal verdienen zijn daarentegen echter vaker in het bezit van Apple apparaten. Van deze groep beschikt maar liefst 87 procent over ten minste één Apple apparaat.

Over de Apple iPhone X

Uiteraard gaat het hierboven om statistieken. Deze geven niet altijd een betrouwbaar beeld. Zo rekt een gezin dat in het bezit is van bijvoorbeeld 6 Apple apparaten (vier iPhones, één iPad en Macbook) het gemiddelde alweer fors omhoog. Hoe dan ook biedt het prima perspectieven voor Apple’s nieuwste telefoon: de iPhone X. Dit nieuwe vlaggenschip richt zich met name op het hoge segment en daar hangt een prijskaartje aan. Voor het instapmodel dien je 1159 euro op tafel te leggen. Voor het uitgebreidere model betaal je maar liefst 1329 euro. Kost een hoop, maar dan heb je ook wat. Het toestel beschikt over een compleet glazen behuizing, de krachtigste processor in een telefoon ooit en zit boordevol innovaties waaronder FaceID.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones