Gerucht: ASUS introduceert gaming smartphone op MWC

Gerucht: ASUS introduceert gaming smartphone op MWC

Op dit moment is Razer de enige die een ‘smartphone voor gamers’ aanbiedt. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Vanuit het geruchtencircuit horen we dat ASUS ook plannen heeft een gaming smartphone op de markt te brengen. Dat gebeurt mogelijk onder de ROG-vlag.

De smartphone op de omslagfoto herkennen jullie vast wel. Het is de Razer Phone van Razer. Hij werd neergezet als de eerste smartphone ‘voor en door gamers’. Wat maakt het nou tot een gaming smartphone? Om te beginnen heeft hij een 5,7 inch groot IGZO-display met een verversingsratio van 120 hertz. Dat is twee keer zo hoog als de doorsnee smartphone. Door het beeldscherm dynamisch af te stemmen op de GPU, voorkomt Razer zaken als stuttering, tearing, ghosting en lag. Daarnaast heeft de Razer Phone twee front-facing stereo speakers waarvan de versterkers gecertificeerd zijn door THX. Naast een geweldig scherm en een dik geluidje krijg je ook een gigantische 4000 mAh batterij die Quick Charge 4+ ondersteunt en de allerkrachtigste specs die je op dit moment kunt krijgen, waaronder de Qualcomm Snapdragon 835 en maar liefst 8 GB RAM.

‘ASUS werkt aan gaming smartphone’

Een echte smartphone ‘voor en door gamers’ zoals je ziet. Zoals gezegd is Razer de enige die in deze niche actief is. Binnenkort krijgt het gaming bedrijf uit Singapore wellicht concurrentie. Als we de laatste berichten mogen geloven heeft ASUS plannen om op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona haar eerste gaming smartphone uit te brengen. Het verhaal is afkomstig van Phone Radar. Hoe de techsite aan deze informatie komt is niet duidelijk. We nemen het bericht dan ook met een korreltje zout.

Maar zo ongeloofwaardig klinkt het echter niet. ASUS is bekend als smartphonefabrikant van de ZenFone reeks. Eind februari verwachten we dan ook de ASUS ZenFone 5 serie in Barcelona. Naast smartphones is ASUS ook actief op de gaming markt. Het bedrijf heeft tientallen gaming laptops op haar naam staan, evenals gaming accessoires als hoofdtelefoons, muizen, muismatten en keyboards. Deze ken je misschien onder de naam ROG, wat staat voor Republic Of Gamers. Een gaming smartphone is in onze ogen geen gekke aanvulling op het reeds bestaande assortiment.

Over de gaming smartphone van ASUS

Details over de gaming smartphone van ASUS heeft Phone Radar niet. De enige manier om hier iets zinnigs over te zeggen is door te speculeren over de specificaties. Zo verwachten we een smartphone met een groot scherm, zoals een 5,7 inch groot display. Of misschien nog wel een maatje groter. Of ASUS meegaat in de huidige designtrend van de randloze schermen met 18:9 verhouding, valt te betwijfelen. Als ze dat doet, is er geen ruimte voor stereo speakers aan de voorkant. Bij een gaming smartphone kunnen we ons echt niet voorstellen dat deze aan onder- of achterkant geplaatst zijn.

Natuurlijk beschikt hij over meer dan genoeg rekenkracht onder de motorkap. De Qualcomm Snapdragon 845 met Adreno 630 GPU zou de perfecte kandidaat voor de chipset zijn. En uiteraard ook heel wat werkgeheugen en opslagcapaciteit. Minimaal 6 GB RAM en 64 GB ROM. We hopen echter wel dat ASUS een betere camera in de telefoon plaatst dan Razer heeft gedaan met de Razer Phone. Deze laatste heeft een dubbele 12 megapixelcamera aan de achterkant. Als we de reviews op internet er op naslaan levert deze niet de beste plaatjes af. Zeker als je in je achterhoofd houdt hoeveel je voor het vlaggenschip op tafel moet leggen. En Android 8.0 Oreo als besturingssysteem zou niet meer dan normaal zijn.

Op dinsdag 27 februari is het persevenement van ASUS. Dan merken we vanzelf of we alleen de ASUS ZenFone 5 serie te kijken, of misschien ook een gaming smartphone. Wij zitten er al klaar voor, jullie ook?

Bekijk het laatste nieuws over Asus:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones