Gerucht: ASUS lanceert nieuwe ZenFone 4 in mei

Gerucht: ASUS lanceert nieuwe ZenFone 4 in mei

ASUS breidde onlangs haar assortiment al uit met twee nieuwe smartphones. De Taiwanese smartphonemaker heeft echter meer voor ons in petto. In mei doet het bedrijf de nieuwe ZenFone 4-serie uit de doeken.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de Taiwanese productieketen tegenover Digitimes.

ASUS boekte in 2016 wisselende resultaten. Het bedrijf verkocht afgelopen jaar 17,5 miljoen smartphones. Dat klinkt als een groot aantal mobiele telefoons, maar is een stuk minder dan het jaar daarvoor: toen gingen er nog 20,5 miljoen telefoons over de toonbank. Als we dat omrekenen komt dat neer op een daling van 14,6%. En dat terwijl ASUS had voorspeld 25 miljoen mobiele telefoons te verkopen in 2016. Het is dan ook niet vreemd dat de smartphoneproducent in de eerste drie kwartalen noodgedwongen verliezen moest noteren in de boeken. Het tij keerde in het vierde en laatste kwartaal. Toen slaagde ASUS meer smartphones te verkopen. Helaas voor het bedrijf was dit niet genoeg om de verliezen van de voorgaande kwartalen goed te maken.

Maar ASUS gaat haar uiterste best doe om komend jaar betere resultaten neer te zetten. Zo kondigde het bedrijf op de Consumer Electronics Show (CES) begin januari in Las Vegas nog twee nieuwe smartphones aan: de ASUS ZenFone AR en ASUS ZenFone 3 Zoom. De ZenFone AR is na de Lenovo Phab 2 Pro het tweede toestel dat met Google’s 3D-technologie Tango is uitgerust. Tevens ondersteunt het toestel Google’s VR-platform Daydream. De ZenFone 3 Zoom richt zich op de semiprofessionele en amateurfotograaf. Zo heeft het toestel onder meer een dubbele 12 megapixelcamera met TriTech+ autofocussysteem en 13 megapixel selfiecamera. Beide toestellen verschijnen in het tweede kwartaal en moeten ASUS weer op de kaart zetten.

ASUS ZenFone 4

Dat is echter niet het enige dat ASUS voor ons in petto heeft. Anonieme bronnen vertellen tegenover Digitimes dat de Taiwanese fabrikant in mei een nieuwe reeks smartphones gaat lanceren: de ASUS ZenFone 4. Dat is dan ook het enige nieuws dat ze ons kunnen melden op dit moment: ze kunnen of willen niets zeggen over de technische specificaties of de verkoopprijs. Eind vorig jaar hoorden we voor het eerst geluiden over een ASUS-telefoon met een 5.2 inch groot scherm en 4850 mAh batterij.

Waarschijnlijk zullen we de komende maanden nog vaker geluiden horen over de ZenFone 4. We hopen dan meer zinnigs te kunnen zeggen over de toestellen. De mogelijkheid bestaat dat ASUS de ZenFone 4 op het Mobile World Congress (MWC) toont. Deze vindt van 27 februari tot en met 2 maart plaats in Barcelona. Onder meer Nokia, Huawei, LG en Sony tonen hier hun nieuwste smartphones. Als ASUS hier aanwezig is en nieuwe smartphones presenteert, lezen jullie dat vanzelf op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Asus:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones