Gerucht: Bixby nauw geïntegreerd in standaardapps Galaxy S8

Gerucht: Bixby nauw geïntegreerd in standaardapps Galaxy S8

Bixby werkt nauw samen met alle applicaties die Samsung vooraf installeert op haar volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8. Hiervoor maakt de Zuid-Koreaanse smartphonemaker gebruik van technologie van Viv, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstmatige intelligentie en onlangs is ingelijfd door Samsung.

Dat schrijft onze collega’s van SamMobile.

Over Bixby

Bixby is de naam van de nieuwe persoonlijke assistent die we naar verluidt op de Samsung Galaxy S8 terugvinden. Samsung had op haar telefoons al een digitale spraakassistent geïnstalleerd: S Voice. Bixby is een stuk slimmer en veelzijdiger dan S Voice, omdat het gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Hij leert van de manier waarop jij je smartphone dagelijks gebruikt. Als we de vele geruchten mogen geloven komt er ook een variant met een vrouwelijke stem. Deze gaat door het leven als Kestra.

De nieuwe assistent kan straks gebruikt worden met alle applicaties die Samsung vooraf installeert op de Samsung Galaxy S8, zo melden anonieme bronnen aan SamMobile. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld een afspraak in je agenda kunt laten noteren, maar ook een foto schieten, e-mailbericht opstellen, aantekeningen maken of specifieke apps opstarten.

Daarnaast krijgen alle standaardapplicaties of native apps een nieuwe vormgeving. Door een nieuwe user interface te implementeren wil Samsung het design gelijktrekken in haar apps. Tot slot is de statusbalk naar verluidt altijd zichtbaar in beeld. Zodoende hoef je dus niet langer naar beneden te swipen om naar het instellingenmenu te gaan of binnengekomen berichten in te zien.

Over de Samsung Galaxy S8

Samsung zet alles op alles om van de Samsung Galaxy S8 een succes te maken. Dat betekent dat we een vlaggenschip met alles er op en er aan kunnen verwachten. Zo heeft het vlaggenschip volgens het geruchtencircuit een Super AMOLED-display met QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Over het schermformaat bestaat veel onduidelijkheid: de afgelopen weken hebben we afwijkende schermafmetingen voorbij zien komen. De een heeft het over een 5.1 inch scherm, de ander noemt 5.5 inch of 5.7 inch. We hebben zelfs verhalen over een 6 inch scherm en groter gehoord. Verder is de display energiezuiniger dan zijn voorgangers en heeft Samsung hier de Home-knop in verwerkt. De vingerafdruksensor vinden we naar verluidt niet langer aan de voorzijde, maar aan de achterkant. Dit omdat Samsung voorop een irisscanner zou willen integreren.

Onder de motorkap vinden we, afhankelijk van de markt, een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 9 processor. Deze gaat gepaard met 6GB werkgeheugen en maximaal 256GB opslagruimte. De selfiecamera krijgt mogelijk autofocus. Zo wil Samsung de kwaliteit van je selfies te verbeteren. Over de primaire camera zijn nog maar weinig verhalen opgedoken, maar we ‘weten’ dat Samsung geen plannen zou hebben voor een dual-camerasysteem.

Samsung Galaxy S8

Verder krijgt de Galaxy S8 mogelijk een USB Type-C aansluiting en neemt de fabrikant afscheid van de koptelefoonaansluiting. Apple en Motorola deden ook al bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z. Tevens gaat het gerucht dat de Samsung Galaxy S8 de eerste smartphone ter wereld wordt die met Bluetooth 5 is uitgerust. Het bereik van de nieuwe versie is vier keer zo groot als zijn voorganger, twee keer zo snel en de uitzendcapaciteit is met 800% toegenomen. Tot slot zou de Galaxy S8 met een nieuwe modus worden uitgerust: Beast Mode. Wat deze feature precies behelst is niet duidelijk, maar de naam lijkt te suggereren dat de chipset en GPU er een tandje bij doen als deze modus wordt geactiveerd. Overigens zijn er ook bronnen die de integratie van Beast Mode ontkennen.

Prijs en beschikbaarheid

Volgens de laatste berichten presenteert Samsung de Galaxy S8 vlak na afloop van het Mobile World Congress (MWC). Deze beurs wordt eind februari en begin maart gehouden in Barcelona. Het vlaggenschip verschijnt dan wellicht een maand later, in april, bij ons in de schappen. Het gerucht gaat dat het toptoestel aanzienlijk duurder is dan zijn voorgangers. De Galaxy S8 valt volgens deze berichten tussen de 15% en 20% hoger. Dit zou het gevolg zijn van hogere grondstofprijzen voor de gebruikte materialen.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones