Gerucht: ‘BlackBerry Juno op komst’

Gerucht: ‘BlackBerry Juno op komst’

Volgens zondagavond verschenen komt er spoedig een nieuwe BlackBerry telefoon uit. Volgens smartphone insider Evan Blass gaat dit toestel door onder de naam BlackBerry Juno. Het toestel beschikt over diverse nieuwe functies en een fysiek toetsenbord.

BlackBerry maakt al een paar jaar geen eigen telefoons meer. Dit heeft men uitbesteedt aan partijen als TCL Communications. Dit bedrijf heeft bijvoorbeeld ook de productie, fabricage en verkoop van de onlangs uitgekomen BlackBerry KEYone voor haar rekening genomen. De software wordt hierbij wél ontwikkeld door BlackBerry zelf. Naar aanleiding van nieuw verschenen slides die sinds zondagavond op internet circuleren valt op te maken dat er spoedig een nieuwe BlackBerry telefoon aan zit te komen. Een anonieme Reddit gebruiker meldt namelijk op diverse slides uit een presentatie te zijn gestuit. Hierbij heeft hij de slides gepubliceerd op de website Imgur, hier kun je gratis afbeeldingen opslaan. Klik op de afbeeldingen voor een uitvergroting.

Interne presentatie gelekt

Op de afbeeldingen zien we dat de nieuwe telefoon BlackBerry Juno gaat heten. Afgelopen juni meldde smartphone insider Evan Blass dit al. Op de slides, die duidelijk afkomstig zijn uit een interne presentatie, zien we de Juno in vol ornaat. Naast het uiterlijk zijn ook direct enkele functies bekend geworden. Op het eerste oog gaat de Juno een relatief standaard BlackBerry toestel worden met fysiek toetsenbord. Meest opvallende aan de afbeeldingen is daarom de genoemde functionaliteit van de software. Zo gaat de BlackBerry Juno naar verluidt onder meer in staat zijn om direct visitekaartjes te scannen en om te zetten in een digitaal bestand. Dit is overigens geen nieuwe functie in de wereld van smartphones daar je al relatief veel apps hebt die dit kunnen doen. Wel versterkt het uiteraard het imago van BlackBerry: voor de zakelijke markt.

Functies BlackBerry Juno

Verder gaat de BlackBerry Juno in staat zijn om snel op te laden dankzij de ingebouwde Jolt-modus. Hierbij worden alle achtergrondtaken van het toestel zoveel mogelijk uitgeschakeld tijdens het opladen waardoor de batterij sneller vol zit. Ook is er een manier ingebouwd om gemaakte foto’s niet in de standaard galerij map te laten komen, maar in een afgeschermde ‘privé’ map. Ook dit is in de lijn van BlackBerry: men zet zich de afgelopen jaren steeds meer in op het gebied van veiligheid. Het lijkt er overigens wel op dat de informatie uit de slides behoorlijk gedateerd is. In de presentatie wordt immers verwezen naar Android M. Dit was destijds de codenaam van wat we later hebben leren kennen als Android 6 Marshmallow. Vermoedelijk is TCL zodoende al een behoorlijke tijd bezig met de ontwikkeling. Ook kan het zo zijn dat het toestel is geannuleerd.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones