Gerucht: budgettelefoon HTC heet HTC Desire 12

Gerucht: budgettelefoon HTC heet HTC Desire 12

Anderhalve week geleden hoorden we voor het eerst dat HTC plannen heeft om -mogelijk binnenkort al- een nieuwe budgettelefoon te lanceren. Deze kenden we enkel als de HTC Breeze. Nu is ook de naam van het toestel bekend zoals hij straks heet als hij in de winkels verschijnt: dat is de HTC Desire 12.

Dat schrijft de Amerikaanse techjournalist en beroepslekker Evan Blass. Hij heeft het maar zelden mis, dus hebben we alle reden om aan te nemen dat het gerucht klopt.

Hoe HTC aan deze naam is gekomen, ligt voor de hand. Dit najaar onthult de smartphoneproducent uit Taiwan naar verluidt een nieuw vlaggenschip onder de noemer HTC U12. Geruchten daarover circuleren al enkele weken op het internet. Of hij gepaard gaat met een instapmodel en Plus-variant is onbekend, maar zou ons niet verbazen. De Desire-reeks is de naam van het middensegment. Combineer de eigenschappen van beide series en je krijgt de naam HTC Desire 12. Daarmee trekt de fabrikant de naam van haar middenklasse gelijk met die van het high-end segment. Dat schept orde in de chaos. Ter illustratie: wie van jullie heeft enig idee wanneer de HTC Desire 628, HTC Desire 650 of HTC Desire 10 Lifestyle zijn gepresenteerd? Aan de naam is het bijna onmogelijk om het af te leiden.

Over de HTC Desire 12

Tot nu toe is er nog maar vrij weinig bekend over de HTC Desire 12, aka de HTC Breeze. Het meest opvallende element is zonder twijfel het beeldscherm. Net als de HTC U11 Plus heeft deze een 18:9 beeldverhouding. In het high-end segment en het middensegment is dat inmiddels ingeburgerd, aan de onderkant van de smartphonemarkt daarentegen niet. Daar gaat HTC wellicht verandering in brengen. Het beeldscherm is naar verluidt 5,5 inch in doorsnee. Welke schermresolutie hij krijgt is nog onduidelijk.

Evan Blass wist eerder al te melden dat de HTC Desire 12 een processor van MediaTek onder de motorkap krijgt. Welke typenummer, uit hoeveel kernen hij bestaat of wat de kloksnelheid van de CPU is, liet hij in het midden. Wel wist hij te melden dat de chipset gepaard gaat met 2 GB RAM en 16 GB intern geheugen. Daarnaast heeft hij een 2730 mAh batterij, wat genoeg energie zou moeten zijn om het toestel de hele dag van energie te voorzien. Achterop zou HTC een 13 megapixelcamera plaatsen. Voorop kunnen we volgens Blass een 5 megapixel selfiecamera verwachten. Op welke Android-versie de budgettelefoon draait of wat hij gaat kosten, zijn vragen waar we op dit moment nog geen antwoord op kunnen geven.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones