Gerucht: codenamen Google Pixel telefoons 2018 bekend

Gerucht: codenamen Google Pixel telefoons 2018 bekend

Je kunt geen moment stilzitten in de telefoonindustrie. Dat moet ook Google gedacht hebben. Het bedrijf dat onlangs zijn twee nieuwe telefoons presenteerde, de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, is alweer bezig met de volgende collectie. Deze nieuwe telefoons gaan door onder de codenamen Crosshatch, Albacore en Blueline.

Dat blijkt uit informatie die in handen is gekomen van de doorgaans betrouwbare website DroidLife.

Het is pas twee weken geleden dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL in de winkelschappen verschenen. Achter de schermen is Google echter alweer bezig met hun opvolgers. Volgens de website DroidLife gaat deze nieuwe collectie bestaan uit drie telefoons. De codenamen zijn Crosshatch, Albacore en Blueline. Hierbij gaan twee toestellen vermoedelijk van high-end kwaliteit zijn, waarbij de overige premium is. Premium is in de telefoonindustrie een standaard aanduiding voor dé beste telefoon van een collectie. Wat de onderlinge verschillen hierbij echter zijn, valt nog niet op te maken. De informatie is aan DroidLife gegeven door een betrouwbare, doch anonieme bron. In een eerder stadium had bron het echter bij het rechte eind door te stellen dat de Pixel 2 XL door LG geproduceerd zou worden.

Google doet mogelijk codenamen in de ban

Genoeg reden om de informatie dus in ieder geval even grondig te bekijken. De bron voegt er verder aan toe dat Google erover nadenkt om de drie nieuwe telefoons in het vervolg gewoon simpelweg A, B en C te gaan noemen. Dit om vroegtijdig uitlekken te voorkomen. Het is tegenwoordig immers gemeengoed dat enkele weken voorafgaand aan de presentatie van een nieuwe telefoon vrijwel alles al uitlekt. Van uiterlijkheden, specificaties tot aan mogelijkheden: er blijft weinig aan de verbeelding over. Het zou overigens ook zo kunnen zijn dat de 2018 telefoons van Google niet onder de Pixel-naam zullen verschijnen. Tot nog toe bestonden Pixel telefoons immers altijd uit twee exemplaren, zo ook dit jaar. Een derde variant zou opvallend zijn.

Problemen rondom de Google Pixel 2 (XL)

Rondom de introductie van de Google Pixel 2 (XL) gebeurt trouwens genoeg. Sinds ongeveer drie dagen nemen de klachten over de toestellen namelijk toe in hevigheid. Zo bleek onder meer dat enkel Pixel 2 XL toestellen kampen met ingebrande beeldschermen. Ook bleek dat het verversingstempo van de schermen relatief laag is, waardoor visuele effecten kunnen opspelen. Ten slotte kwam vandaag ook naar buiten dat enkele Pixel 2 toestellen een tikkend geluid op hoge frequentie produceren. Vermoedelijk heeft dit te maken met de NFC-chip.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones