Gerucht: Essential PH-1 vanaf 25 augustus te koop

Gerucht: Essential PH-1 vanaf 25 augustus te koop

De Essential PH-1 gaat op 25 augustus tijdens een evenement in de Verenigde Staten tentoongesteld worden aan het publiek. Volgens enkele telecominsiders gaat het toestel hierbij direct in de verkoop. 

Het zijn roerige tijden voor het kersverse bedrijf Essential. Het bedrijf van mede Android oprichter Andy Rubin deed eind mei zijn eerste product uit de doeken: de gloednieuwe smartphone Essential PH-1. Het is de bedoeling dat dit toestel de concurrentie aangaat met onder andere de HTC U11, LG G6 en Samsung Galaxy S8. Dit valt te concluderen aan de hand van de specificaties, prijskaartje en mogelijkheid om het toestel uit te breiden. Tijdens de perspresentatie beloofde Rubin dat het toestel binnen 30 dagen geleverd zou worden aan de eerste klanten. Overduidelijk heeft het bedrijf deze belofte niet weten waar te maken.

Uitnodiging voor 25 augustus

We zijn inmiddels al ruim twee maanden verder en het toestel is nog steeds nergens te bekennen. In de tussentijd verlieten diverse hooggeplaatste managers het bedrijf voor vergelijkbare functies bij bijvoorbeeld Facebook en Google. Of er meer aan de hand is of niet, is momenteel nog niet bekend. De eerste maanden van het bedrijf zijn in ieder geval niet saai te noemen, zullen we maar zeggen. Het lijkt er echter op dat de Essential PH-1 binnenkort dan toch echt het levenslicht gaat zien, getuige onderstaande poster. Essential houdt op 25 augustus namelijk een event in Los Angeles. Hierbij plaatsen zij de cryptische tekst “free yourself”. Volgens diverse telecominsiders gaat het toestel op dit evenement ook direct in de verkoop.

Direct al in de verkoop?

Of dit klopt of niet, kan enkel de tijd uitwijzen. Het lijkt ons in ieder geval sterk. Het evenement wordt immers maar op één plek gehouden. Daarbij is het niet een speciaal persevenement aangezien vele grote media platformen uit de Verenigde Staten geen uitnodiging hebben ontvangen. Zij hebben het nieuws eveneens moeten vernemen via via. Het lijkt ons daarom niet dat het toestel vanaf deze datum direct te koop is. Een lancering in september voor of na de IFA-beurs in Berlijn lijkt dan aannemelijker.

Concurrentie op komst

Hoe dan ook, de concurrentie gaat zwaar worden voor de Essential PH-1. In de aankomende maanden zitten er immers een hele hoop toestellen in het hogere segment aan te komen. Wat te denken van de Apple iPhone 8, LG V30, Nokia 8 en Samsung Galaxy Note 8. Een release eind juni, zoals eerst aangekondigd, was voor Essential waarschijnlijk het beste geweest. De zomermaanden zijn immers relatief rustig. In het hierop volgende najaar barst het geweld pas echt los en slingeren de nieuwe telefoons je bijna letterlijk om de oren.

Essential PH-1 360 cam

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones