Gerucht: HTC 10 krijgt deze maand Android 7.0 Nougat

Gerucht: HTC 10 krijgt deze maand Android 7.0 Nougat

Heb jij HTC 10 en kun je niet wachten totdat je zelf aan de slag kunt met Android 7.0 Nougat? Dan heeft Telefoonabonnement.nl goed nieuws voor je. Het lange wachten wordt binnenkort beloond. Het gerucht gaat dat HTC’s vlaggenschip voor het einde van de maand of uiterlijk begin december een update krijgt. Hiermee draait het toestel op de nieuwste versie van Googles besturingssysteem.

Dat zegt LlabTooFeR, een bekende twitteraar die regelmatig nieuwtjes omtrent HTC, smartphones en andere producten van HTC verspreidt.

Dat de HTC 10 een update krijgt naar Android Nougat komt niet plotseling uit de lucht vallen. Eind augustus, enkele dagen nadat Google haar nieuwste Android-versie officieel heeft gepresenteerd, kondigt de Taiwanese smartphoneproducent haar Android Nougat Update Roadmap aan. Daarin noemde het bedrijf de HTC 10 al bij naam en toenaam. Vraag was echter wanneer we deze update konden verwachten: HTC meldde destijds enkel dat het vlaggenschip ‘in het vierde kwartaal’ zou worden geüpdatet. Volgens LabTooFeR nadert dit moment. De welbekende twitteraar zegt dat HTC eind november of begin december Android Nougat uitrolt naar de HTC 10.

Verbeteringen Android Nougat

De nieuwe Android-versie brengt tal van kleine verbeteringen. Zo worden berichten in het notificatiecentrum logischer weergegeven en kun je hier rechtstreeks reageren zonder eerst de bijbehorende app te openen. Daarnaast kun je voortaan twee apps tegelijkertijd naast elkaar draaien dankzij split-screen multitasking en is Doze verbeterd. Verder is de app-drawer verdwenen en de interface op tal van andere punten aangepast. Bij spiksplinternieuwe toestellen is het geheugen in twee partities opgedeeld. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor je telefoon kunt blijven gebruiken als deze geüpdatet wordt. Voorheen was je 10 tot 15 minuten onbereikbaar zodra de nieuwste versie van het besturingssysteem werd geïnstalleerd en apps geoptimaliseerd.

HTC Android Nougat

Specificaties HTC 10

De HTC 10 heeft een 5.2 inch Super LCD-display met een Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van 565 ppi. Het vlaggenschip wordt aangedreven door een 2.15GHz  Qualcomm Snapdragon 820 quad-core processor met Adreno 530 GPU. Het werkgeheugen bedraagt 4GB, de opslagcapaciteit 32GB of 64GB. Mocht dit te weinig geheugen zijn, dan kun je deze met een geheugenkaart uitbreiden.

Achterop heeft HTC een 12 megapixelcamera geplaatst. Naast een groot diafragma (f/1.8) is de camera tevens voorzien van optische beeldstabilisatie (OIS), laser-autofocus en dual-tone LED-flitser. Het is mogelijk om video’s in 2K-kwaliteit op te nemen met 30 frames per seconde, of slow-motion-video’s in 720p met een frameratesnelheid van 120 frames per seconde. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixel selfiecamera met een f/1.8 diafragma, optische beeldstabilisatie en autofocus.

Wat betreft connectiviteit beschik je over een legio aan aansluitmogelijkheden. Naast dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) en Bluetooth v4.2 (LE) is de HTC 10 uitgerust met WiFi-Direct, DLNA, NFC, A-GPS en USB Type-C aansluiting. Daarnaast is het mogelijk om met je vingerafdruk het toestel te ontgrendelen in slechts 0,2 seconden.

De HTC 10 is uitgerust met stereo speakers die door HTC omgedoopt zijn tot ‘HTC BoomSound HiFi’. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh en ondersteunt HTC’s snellaadtechniek Fast Charge 3.0. Naar eigen zeggen is het toestel na een half uur al voor de helft opgeladen. Het toestel draait tot slot op Android 6.0.1 (Marshmallow) met daarover de Android-schil HTC Sense. HTC heeft aangekondigd dat dit toestel als een van de eerste smartphones een update naar Android 7.0 (Nougat) tegemoet kan zien.

Een los exemplaar heb je voor minder dan 600 euro.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones