Gerucht: HTC U12 wordt in de lente onthuld

Gerucht: HTC U12 wordt in de lente onthuld

Het ziet er naar uit dat we nog even geduld moeten hebben voordat we de HTC U12 te zien krijgen. Volgens twitteraar @Ricciolo1 onthult HTC het vlaggenschip in het voorjaar. Dan houdt de Taiwanese smartphonemaker volgens hem een persconferentie in New York City. Een concretere datum hebben we jammer genoeg niet, maar het is in ieder geval een indicatie wanneer we het toptoestel kunnen verwachten.

Dat schrijft Ricciolo op zijn Twitter account. Net als @LabTooFeR staat de man staat bekend als HTC-kenner en -volger en heeft hij in het verleden meer dan eens correctie voorspellingen gedaan. Alle reden dus om wat hij zegt serieus te nemen.

No-show op het MWC

Helaas weten we nu nog steeds niet wanneer we de HTC U12 precies kunnen verwachten. ‘Deze lente’, ok, maar geen precieze datum. Opvallend genoeg weet hij wel de locatie waar het vlaggenschip wordt gepresenteerd: New York City.

Wat we dankzij Ricciolo nu in ieder geval weten, is dat de HTC U12 niet op het Mobile World Congress (MWC) uit de doeken wordt gedaan. Lange tijd gingen we daar van uit, omdat HTC één van de aanwezigen is op de smartphonebeurs. Onlangs doken er geruchten op dat de smartphonemaker uit Taiwan zou afzien van een onthulling op het MWC. Een mogelijke reden is dat HTC niet overschaduwd wil worden door de vlaggenschepen van Samsung: de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Daarom zou de fabrikant de voorkeur geven aan een eigen evenement. Hetzelfde geldt voor Huawei. Daarvan weten we dat het op 27 maart een nieuw vlaggenschip onthult in Parijs. Eentje met drie camera’s aan de achterkant. Dat is hoogstwaarschijnlijk de veelbesproken Huawei P20.

Over de HTC U12

Terug naar de HTC U12. De afgelopen weken is er veel gezegd en geschreven over het vlaggenschip van HTC. Volgens de Chinese techsite Sigo.com was hij onlangs te zien op een beurs dat in het teken stond van 5G-technologie. Dat gecombineerd met de geruchten die we de laatste tijd hebben gehoord, geven ons een aardig beeld van wat we straks wellicht kunnen verwachten.

Om te beginnen heeft de HTC U12 een beeldscherm dat bijna heel de voorzijde beslaat. Daardoor weten we min of meer dat hij een edge-to-edge display met 18:9 verhouding krijgt. De resolutie bedraagt vermoedelijk 2880 bij 1440 pixels, maar daarover wordt nog volop gegist. Onder de motorkap kunnen we naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 845 met Adreno 630 GPU en 6 GB werkgeheugen verwachten. Vermoedelijk krijg je, net als bij zijn voorganger de HTC U11, 64 GB aan interne opslag voor al je apps, foto’s en andere bestanden.

Het gerucht gaat dat we zowel aan de voor- als de achterkant een dubbele camera krijgen, net als de Huawei Mate 10 Lite en binnenkort vermoedelijk ook bij de ASUS ZenFone 5 Lite. Over de resolutie van de lenzen hebben we tot op heden nog niets gehoord. Wel dat het vlaggenschip waarschijnlijk weer stof- en waterdicht is, net als de HTC U11. Om dit mogelijk te maken laat HTC wederom wellicht de hoofdtelefoonaansluiting weg. Bij zijn voorganger kreeg je dan ook USonic oordopjes, die je in combinatie met de USB-C aansluiting gebruikt. Volgens het geruchtencircuit is de HTC U12 wellicht de eerste smartphone die je in Europa kunt krijgen met een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm. Deze zagen we tot nu toe alleen nog maar bij de Vivo X20 UD. Tot slot hebben we geruchten gehoord over stereo speakers, Quick Charge 3.0 of 4.0 en Android 8.0 of 8.1 Oreo.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones