Gerucht: HTC wil uit de smartphone business

Gerucht: HTC wil uit de smartphone business

Het gaat niet al te best met de smartphoneverkoop bij HTC. De Taiwanese smartphonemaker wil volgens de laatste geruchten niet langer mobiele telefoons verkoop. Het bedrijf overweegt om de smartphonetak in de verkoop te gooien.

Dat zeggen anonieme bronnen tegen de Chinese techwebsite MyDrivers.com.

Het is geen geheim dat het niet al te best gaat met de smartphoneverkoop bij HTC. Al jaren gaan er minder smartphones over de toonbank, waardoor de omzet daalt en het verlies toeneemt. Neem nou bijvoorbeeld de HTC 10. Op papier is het een geweldig vlaggenschip met 5.2 inch QHD-scherm, Qualcomm Snapdragon 820, 4GB werkgeheugen en 12 en 5 megapixelcamera. Binnenkort kan het toestel bovendien Android 7.0 Nougat verwachten, de nieuwste versie van Googles besturingssysteem. Al met al heeft het vlaggenschip ingrediënten om een commerciële kaskraker te worden. Tot nu toe is het succes uitgebleven.

De tegenvallende telefoonverkoop is mogelijk een reden waarom HTC heeft ingestemd met de productie van de Google Pixel en Pixel XL. Het logo en de merknaam van de Taiwanese smartphoneproducent zijn nergens te bekennen op het toestel. Ook in de commercials wordt deze smartphone gepromoot als de ‘phone by Google’. Dat is precies de reden geweest waarom Huawei afzag om de productie en distributie van het toptoestel voor haar rekening te nemen, zo bevestigde een hooggeplaatste medewerker van het bedrijf onlangs.

Uitverkoop

Al met al zou HTC overwegen om de mobiele tak van het bedrijf te verkopen en geheel uit de smartphonemarkt te stappen. Google wordt in het geruchtencircuit genoemd als één van mogelijke overnamekandidaten. Dat is ook niet zo vreemd als je nagaat dat HTC momenteel verantwoordelijk is voor de vlaggenschepen van de zoekmachinegigant. In dat geval zou Google de productie- en distributiefaciliteiten in eigen huis hebben, wat handig is als het in de toekomst nog meer nieuwe mobiele telefoons wil lanceren.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Google een smartphone-afdeling overneemt. Dat deed het bedrijf al in 2014, toen het Motorola Mobility overnam van Motorola voor een slordige 12,5 miljard dollar. Google wist hier echter geen succes met te behalen en besloot een jaar later om de afdeling opnieuw in de verkoop te doen. Lenovo betaalde destijds 2,9 miljard dollar voor de overname.

Het bericht over de verkoop van de smartphone-afdeling is gezien de ontwikkelingen van de afgelopen jaren begrijpelijk. Tegelijkertijd is het opmerkelijk. Eind oktober maakte HTC de laatste kwartaalcijfers bekend en daaruit bleek dat het bedrijf er nu een stuk beter voor staat. De smartphonemaker boekte meer omzet en minder verlies. HTC zou in de Taiwanese media de berichten ontkend hebben, maar tegelijkertijd wordt door dezelfde media gesuggereerd dat het bedrijf het nieuws probeert te verdoezelen om slechte publiciteit over de financiële huishouding te voorkomen.

 

Wat denken jullie: goede zet van HTC om de mobiele tak in de uitverkoop te doen, of niet? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones