Gerucht: Huawei P11 lijkt op iPhone X

Gerucht: Huawei P11 lijkt op iPhone X

De Huawei P11 belooft een high-end vlaggenschip te worden met een opmerkelijk design. De Chinese telefoonmaker geeft hem namelijk een flinke make-over. De voorzijde ziet er straks mogelijk net zo uit als de iPhone X en Essential PH-1.

Dat schrijft XDA-Developers op basis van firmware files.

Het einde van het jaar is in zicht. Dat is het ideale moment om vooruit te kijken en te voorspellen wat 2018 gaat brengen. Volgend jaar verwachten we wederom een groot aantal nieuwe vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S9 en iPhone 9. Ook Huawei laat uiteraard van zich horen. Het eerstvolgende vlaggenschip van de Chinezen is hoogstwaarschijnlijk de Huawei P11. Deze wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal uit de doeken gedaan, wellicht op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Vandaag horen we een opmerkelijk nieuwtje voorbijkomen over de Huawei P11. Op het ontwikkelaarsplatform XDA-Developers lezen we dat het toestel een totaal ander aangezicht krijgt. De huidige iteratie, de Huawei P10, heeft een traditioneel design met zijn 5,1 inch grote IPS LCD-paneel. Zowel onder als boven het scherm heeft het vlaggenschip dikke randen waar de camera, het oorstuk, Home-knop en diverse sensoren in zijn verwerkt. In 2017 brak een nieuwe designtrend definitief oor: het zogeheten bezel-less display of randloze scherm. Half oktober lanceerde Huawei haar eerste telefoon met een dergelijk display. Dat was de Huawei Mate 10 Pro.

Inham

Aankomend jaar verwachten we meer telefoons met een edge-to-edge display. Ook van Huawei. De Chinese smartphoneproducent heeft naar verluidt plannen om een dergelijk scherm naar de Huawei P11 te brengen. Huawei kiest daarbij voor een bijzonder design. Een bezel-less display klinkt misschien redelijk recht-toe-recht-aan, maar toch houden smartphonemakers er verschillende interpretaties op na hoe het scherm vormgegeven moet worden. Grofweg zijn er twee soorten randloze schermen. Enerzijds -verreweg de grootste groep- zijn er de toestellen waar de onder- en bovenkant een hele dunne rand hebben, zoals de Samsung Galaxy S8 en HTC U11 Plus. Anderzijds zijn er telefoons waarvan het scherm heel de voorzijde beslaat, maar ze aan de bovenkant  een vreemde inham of notch hebben. Dan kun je denken aan de Essential PH-1 en iPhone X.

Een anonieme bron vertelt tegenover XDA-Developers dat Huawei voor het laatstgenoemde schermontwerp kiest voor de Huawei P11. In de firmware files wordt namelijk melding gemaakt van een notch met afgeronde hoeken: van de “RoundCornerDisplay” om precies te zijn. Deze inham lijkt als twee druppels water op het scherm van de iPhone X.

In de firmware files heeft XDA-Developers nog meer informatie over het scherm gevonden. Volgens het bestand krijgt het vlaggenschip een 6.01 inch groot display met een schermresolutie van 2160 bij 1080 pixels (Full HD+). De bestanden voor de boot animatie -het scherm dat je in beeld ziet als je het vlaggenschip inschakelt- suggereren echter dat de Huawei P11 een resolutie van 2244 bij 1080 pixels krijgt. Deze laatste wijst erop dat het aanstaande vlaggenschip inderdaad een afwijkend design krijgt.

Als het gerucht over de inham in het scherm klopt, zijn we erg benieuwd naar de reacties van consumenten en recensenten. Sommigen zijn gek zijn op het design van de iPhone X, anderen verachten deze en moeten er niets van hebben. Wat als een paal boven water staat is dat het vlaggenschip een controversieel design heeft.

Camera

Het is niet de eerste keer dat we deze week geluiden over de Huawei P11 horen. De Amerikaanse techjournalist Evan Blass verspreidde via Twitter promotiemateriaal over het nog te verschijnen vlaggenschip. Dat stond in het teken van de camera. Volgens deze flyers krijgt het vlaggenschip achterop straks drie camera’s. Gezamenlijk hebben ze een resolutie van 40 megapixels. Tevens zijn ze uitgerust met 5x hybride zoom, een professionele nachtmodus (Pro Night Mode), slimme software die automatisch landschappen herkent en daarop inspeelt (Pro AI Camera) en Leica-lenzen. De selfiecamera heeft naar verluidt een resolutie van 24 megapixels. De camera belooft dus een belangrijk verkoopargument te worden voor de Huawei P11.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones