Gerucht: Huawei P20 eind 2017 in de winkels

Gerucht: Huawei P20 eind 2017 in de winkels

Nog voor het einde van het jaar onthult Huawei een nieuw vlaggenschip. We hebben het niet over de Huawei Mate 10, maar de Huawei P20. De eerste geruchten over de specificaties van dit toestel zijn ook al een feit. Maar in hoeverre moeten dit bericht serieus nemen?

Op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona onthulde Huawei haar laatste vlaggenschepen: de Huawei P10 en Huawei P10 Plus. De paradepaardjes zijn onder meer uitgerust met een bijna randloos scherm, HiSilicon Kirin 960 processor, Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen, 12 en 20 megapixel dual-camerasysteem en de nieuwste Android-versie. Kortom, topspecificaties die meer dan genoeg rekenkracht leveren voor de gemiddelde smartphonegebruiker.

Dat wil niet zeggen dat Huawei nu rustig aan kan doen. De Chinese telefoonmaker is al weer druk doende met het volgende project. Volgens The Leaker is dit de Huawei P20.  De techsite ontdekte dat Huawei de productnaam Huawei P20 heeft laten registeren als merknaam bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Dit hebben we uiteraard voor jullie gecontroleerd en inderdaad, de Huawei P20 komt daadwerkelijk voor in de database van de USPTO.

Specificaties Huawei P20

Afgezien van de merknaamregistratie worden we niets wijzer van het Amerikaanse patent- en octrooibureau. Op Weibo daarentegen gaan er al allerlei geruchten de ronde over de vermeende specificaties van het vlaggenschip. Deze bronnen suggereerden aanvankelijk dat de Kirin 960 de rekentaken voor zijn rekening neemt, dezelfde chipset als in de Huawei P10 en Huawei P10 Plus. Inmiddels horen we dat het vlaggenschip mogelijk met Kirin 970 wordt geleverd. Dat klinkt een stuk aannemelijker: waarom zou Huawei een processor van vorig jaar gebruiker voor een gloednieuwe smartphone?

Naast de nieuwste generatie CPU vinden we onder de motorkap naar verluidt 6 GB of 8 GB werkgeheugen en een 4000 mAh batterij. Achterop heeft Huawei wederom een dubbele camera geplaatst. Over de resolutie van de camera’s is nog niets bekend, wel dat de cameralenzen wederom van Leica afkomstig zijn. Ook zou de fabrikant flink wat verbeteringen hebben aangebracht in de beeldstabilisatie en HDR-prestaties. Tot slot horen we ook  verhalen over een 5,7 inch Quad HD-scherm, oftewel met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat zou betekenen dat Huawei, in tegenstelling tot Samsung en LG, voor een traditioneel scherm kiest zonder 18:9 beeldverhouding.

Volgens de bronnen die The Leaker noemt kunnen we de Huawei P20 nog voor het einde van het jaar verwachten. Bij deze bewering hebben wij ernstig onze twijfels. Zoals gezegd zagen we de Huawei P10 en Huawei P10 Plus eind februari voorbijkomen op het MWC. Het zou opmerkelijk zijn als Huawei nog geen jaar later al een opvolger van het vlaggenschip uit de doeken doet. Sterker nog, we verwachten dat een ander vlaggenschip in het vierde kwartaal een opvolger krijgt: de Huawei Mate 9. Naar verwachting krijgen we in oktober diens opvolger te zien, namelijk de Huawei Mate 10.

Ook zetten wij onze vraagtekens bij de naam. Zo zagen we in het recente verleden de Huawei P8, Huawei P9 en Huawei P10. Oftewel, opvolgende cijfers. Waarom zou Huawei ineens de sprong maken van de P10 naar de P20? Een merknaamregistratie wil niet zeggen dat we op relatief korte termijn een nieuw vlaggenschip met deze naam kunnen verwachten.

Ons advies: neem datgeen we vandaag horen met een korreltje zout. De onthulling laat nog wel enkele maanden op zich wachten. Gegarandeerd dat we tot die tijd nog veel meer geruchten over Huawei’s nieuwste vlaggenschip kunnen verwachten. Als dat zo is lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones