Gerucht: internationale versie Samsung Galaxy S8 Active op...

Gerucht: internationale versie Samsung Galaxy S8 Active op...

Volgens een recent keuringsrapport van de organisatie Wi-Fi Alliance is Samsung bezig met een internationale versie van de Galaxy S8 Active, die voor anderhalve maand geleden het levenslicht zag. Momenteel is de robuuste versie van de Samsung Galaxy S8 enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Traditiegetrouw presenteerde het Zuid-Koreaanse Samsung ook dit jaar een robuuste, stoere versie van diens vlaggenschip. Waar de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus eind maart werden gepresenteerd en halverwege april op de markt verschenen, liet de Active variant nog eventjes op zich wachten. Ongeveer anderhalve maand geleden was het dan echter zo ver. Toen werd de Samsung Galaxy S8 Active officieel onthuld, zonder al te veel bombarie overigens. Het toestel verscheen simpelweg op de website van AT&T, een Amerikaanse provider die het exclusieve recht heeft tot verkoop van het toestel. Enigszins verrassend dat het toestel niet buiten de Verenigde Staten verscheen. Eerdere edities, waaronder de Galaxy S5 Active, verschenen immers wel bij ons op de markt.

Internationale variant op komst

Volgens een keuringsrapport dat vandaag is gepubliceerd zou Samsung de Active-telefoon echter ook in andere markten willen uitbrengen. De organisatie Wi-Fi Alliance is, zoals de naam al doet vermoeden, verantwoordelijk voor het verstrekken van Wi-Fi certificaten. Wanneer een fabrikant een nieuw toestel op de markt wil brengen, dient het eerst een bezoekje aan deze organisatie af te leggen. In het rapport van vandaag zien we een toestel met modelnummer SM-G892U terugkomen. De ‘normale’ Samsung Galaxy S8 Active draagt hierbij modelnummer SM-G892A. Normaliter voegt Samsung de letter “U” toe aan een toestel wanneer het de ‘unlocked’, oftewel vrijgegeven, versie betreft. Het zou dus zomaar kunnen dat de Samsung Galaxy S8 Active ook spoedig bij ons verkrijgbaar is. Een tijdsframe kunnen we hier echter niet op plakken. Geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen.

Samsung Galaxy S8 Active

Over de Samsung Galaxy S8 Active

De Samsung Galaxy S8 Active is een robuuste, stoere versie van de reguliere Galaxy S8. Het toestel beschikt hierbij over een stevige behuizing die tegen een stootje kan. Daarnaast is hij voorzien van diverse certificaten. Zodoende kun je het toestel ook gebruiken in extreme hitte, onder natte omstandigheden en stoot hij actief stof en zand af. Het toestel is dus duidelijk bedoeld voor het buitenleven. De specificaties van het toestel zijn verder gelijk aan dat van zijn ‘normale’ broer. De Samsung Galaxy S8 Active is daarmee een interessant toestel voor mensen met zware beroepen zoals bouwvakkers en logistiek medewerkers.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones