Gerucht: iPhone 9 krijgt LCD-display met metalen behuizing

Gerucht: iPhone 9 krijgt LCD-display met metalen behuizing

Apple wil in 2018 drie nieuwe iPhones lanceren. Deze iPhone 9 heeft niet alleen verschillende schermformaten. Apple zou tevens verschillende materialen voor de behuizing willen gebruiken. Ook horen we geluiden over OLED-schermen en aloude Retina HD displays.

Dat schrijft de Japanse krant Nikkei Asian Review op basis van een anonieme bron.

Door de jaren heen heeft Apple het ontwerp van haar vlaggenschepen diverse malen aangepast. De eerste generaties iPhones hadden een gebolde achterkant. Bij de iPhone 4 schakelde de fabrikant over naar het zogeheten sandwich design met glazen voorkant en aluminium achterkant. De iPhone 5c was de eerste en enige telefoon tot nu toe die een plastic behuizing heeft. De iPhone 6 (Plus), iPhone 6S (Plus) en iPhone 7 (Plus) kregen een modern design met meer rondingen in de hoeken en zijkanten. Voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X is Apple overgestapt naar een volledig glazen design. De vlaggenschepen zien er hierdoor prachtig uit, maar komen met één groot nadeel: het glazen paneel is naar verhouding behoorlijk broos en deze laten vervangen is een prijzige aangelegenheid.

Volgens Nikkei Asian Review heeft Apple plannen om volgend jaar weer terug te gaan naar het metalen design. Waarom het Amerikaanse technologiebedrijf ineens weer terugvalt op het oude design is onbekend. Het voornemen lijkt te zijn ingegeven door de nare ervaring met de glazen panelen, maar dat is pure speculatie.

Drie iPhones

De anonieme bron meldt tegenover de Aziatische krant dat Apple volgend jaar drie nieuwe iPhones op de markt wil brengen. Bij beweert dat de schermen een dwarsdoorsnee van respectievelijk 5,8 inch, 6,1 inch en 6,3 inch hebben. Het eerste en laatstgenoemde model krijgen volgens hem een OLED-scherm, zoals we die kennen van de iPhone X. De middelste variant heeft volgens de tipgever een Retina HD display, hetzelfde schermtype dat Apple altijd gebruikt heeft voor haar vlaggenschepen.

Welke van de drie hierboven genoemde varianten een metalen behuizing krijgt, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het alleen om het toestel met het 6,1 inch grote scherm, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. De andere twee krijgen mogelijk wederom een glazen achterkant. Naast een cosmetisch doeleinde heeft het glazen paneel nog een tweede functie: hierdoor is het mogelijk om het vlaggenschip draadloos op te laden. Deze feature kennen we van de nieuwste iPhones. Als de body van metaal is gemaakt, kan een iPhone niet draadloos worden opgeladen. Het zou ons verbazen als Apple deze optie ineens weer aan de kant zou schuiven.

We adviseren jullie om het nieuws met een korreltje zout te nemen. Nikkei Asian Review heeft een wisselende reputatie als het om dit soort primeurs gaat. In het verleden heeft de krant bewezen over betrouwbare bronnen te beschikken. Maar meer dan eens zat Nikkei er flink naast.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones