Gerucht: iPhone SE 2 verschijnt eerste kwartaal 2018

Gerucht: iPhone SE 2 verschijnt eerste kwartaal 2018

Omdat de iPhone SE zo’n groot succes was, krijgt de compacte iOS-telefoon een opvolger. Deze iPhone SE 2 krijgen we echter pas begin volgend jaar te zien, niet in augustus zoals we eerder hoorden. Verder krijgt India de primeur: daar verschijnt het vlaggenschip als eerst.

Dat schrijft de Taiwanese krant Focus Taiwan.

De iPhone SE werd vorig jaar maart aangekondigd door Apple. Om meerdere reden was dit een bijzondere smartphone. Om te beginnen was hij lekker klein en compact dankzij zijn 4 inch grote scherm. De huidige telefoons van Apple hebben 4,7 inch of 5,5 inch groot paneel. Daarnaast had de iPhone SE een zeer herkenbaar design, namelijk het zogeheten sandwich design. Dit ontwerp zagen we als constante factor terugkomen tot de introductie van de iPhone 5s. Daarnaast schakelde Apple over op een geheel nieuw design. De iPhone SE had dus de look and feel van een traditionele iPhone, maar was uitgerust met de specificaties van de iPhone 6S. Oftewel, oud en nieuw naast elkaar in één telefoon. En dat alles voor een scherpe prijs van 489 euro. In vergelijking met andere iPhones een koopje.

iPhone SE 2 in aantocht

De compacte iPhone SE was dan ook razend populair onder consumenten. Het is dan ook niet vreemd dat het toestel een opvolger krijgt. Eind juli hoorden we voor het eerst over deze iPhone SE 2. Hij zou in augustus al gepresenteerd worden door Apple. De nieuwste berichten spreken dit gerucht tegen. Anonieme bronnen vertellen tegenover de Taiwanese krant Focus Taiwan dat dit toestel pas volgend jaar verschijnt. In de loop van het eerste kwartaal om precies te zijn.

Wistron, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de productie van de eerste iPhone SE, zou plannen hebben om haar productielijn uit te breiden. Het bedrijf heeft naar verluidt plannen om haar bestaande in Bangalore uit te breiden. Het bedrijf is volgens de krant al geruime tijd aan het onderhandelen met de lokale overheden om de productiecapaciteit de komende vijf jaar uit te breiden met een factor twee of drie.

Tot slot melden de bronnen tegenover de Taiwanese krant dat de iPhone SE 2 als eerste in India wordt gelanceerd. Wanneer de internationale release volgt weten ze niet, of houden ze voor zich. Ook over de specificaties doen ze geen uitspraken. Zodra we meer horen over dit mysterieuze vlaggenschip melden wij ons uiteraard op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones