Gerucht: LG G5 krijgt binnenkort Android 7.0 Nougat

Gerucht: LG G5 krijgt binnenkort Android 7.0 Nougat

Gebruik je dagelijks een LG G5, of overweeg je om deze high-end smartphone te kopen? Dan heeft Telefoonabonnement.nl wellicht goed nieuws voor je. Het gerucht gaat dat dit toestel half november een update naar Android 7.0 Nougat tegemoet kan zien. De Australische provider Optus had op zijn website een overzicht geplaatst waarin de LG G5 bij naam en toenaam werd genoemd als kandidaat voor de nieuwste Androidversie. Volgens het telecombedrijf wordt deze half november uitgerold.

Android 7.0 Nougat

Het is eind augustus als Google de nieuwste versie van zijn besturingssysteem uitrolt: Android 7.0 Nougat. De zoekmachinegigant heeft in Androidversie tal van nieuwe features geïntroduceerd. Zo is het mogelijk om twee apps tegelijkertijd naast elkaar op het scherm te draaien. Zo zoek je bijvoorbeeld via Google Chrome naar een restaurant om lekker te gaan eten en tegelijkertijd met Maps naar de routebeschrijving naar de eetgelegenheid.

Verder is onder meer de energiebesparingsfunctie Doze verbeterd, is het notificatiescherm grondig onder handen genomen, zijn er al tal van prestatieverbeteringen doorgevoerd en ondersteunt nieuwe toestellen Seamless Updates. Dat houdt simpel gezegd in dat je harde schijf in twee partities is opgedeeld. Als je dan een update downloadt en installeert, kun je zonder problemen je toestel blijven gebruiken. Voorheen moest je tien minuten tot een kwartier zonder je toestel stellen.

Android Nougat

Updateplannen

En hoewel Android 7.0 Nougat al enige tijd geleden is uitgerold, is het besturingssysteem voor slechts een handjevol toestellen beschikbaar. Denk aan de Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X. Diverse fabrikanten hebben inmiddels aangekondigd dat ze druk bezig zijn om het besturingssysteem naar hun toestellen te brengen. Zo liet HTC weten dat de HTC 10, HTC One M9 en HTC One A9 de nieuwste Androidversie kunnen verwachten.

Ook Sony heeft zijn updateplannen bekend gemaakt: de  Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia XA Ultra en Sony Xperia X Performance komen in aanmerking voor Android Nougat. Tot slot

Tot slot heeft Motorola bekend gemaakt welke toestellen een update naar Android 7.0 Nougat tegemoet kunnen zien. Onder de Motorola Moto G4-reeks en Motorola Moto Z  krijgen op termijn het nieuwe besturingssysteem. Ook oudere modellen als de Motorola Moto X Style en Moto X Play staan op de kandidatenlijst.

LG G5

LG G5

De LG G5 dateert al weer van april 2016. Volgens de Australische provider Optus krijgt dit vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf half november een update naar Android Nougat. Het besturingssysteem wordt volgens het telecombedrijf momenteel getest, maar is over vier weken klaar om uitgerold te worden in Australië. Dat betekent wellicht dat andere landen niet lang op zich laten wachten. Dat is goed nieuws als je met een LG G5 rondloopt, of overweegt om deze modulaire smartphone aan te schaffen. Door een aantal prijsverlagingen heb je hem inmiddels al voor minder dan 500 euro. Bij de introductie kostte hij nog 699 euro.

Consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe mobiele telefoon met goede specificaties maar hier niet de hoofdprijs willen betalen, is de LG G5 een interessante optie. Als de geruchten over de updateplannen kloppen, kan dit zeer voordelig uitpakken voor LG. Het is geen geheim dat het vlaggenschip niet al te best verkoopt. Bas Dekker, commercieel directeur van LG Benelux, vertelde onlangs nog dat de promotie van de LG G5 verkeerd was aangepakt: het bedrijf benadrukte volgens hem te veel dat het een modulaire smartphone was en vergat te zeggen dat het ook zonder al deze accessoires een goed toestel is. Daarom is hij waarschijnlijk niet zo vaak over de toonbank gegaan als de fabrikant hoopte.

Een andere interessante vraag is of de updateplannen alleen voor de LG G5 gelden, of dat de iets minder krachtige LG G5 Special Edition eveneens in aanmerking komt voor de nieuwste Androidversie. Dat zou de verkoop van het pas geïntroduceerde toestel kunnen stimuleren.

LG G5 SE

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones