Gerucht: LG G6 krijgt verwijderbare batterij

Gerucht: LG G6 krijgt verwijderbare batterij

De LG G6 wordt pas volgend jaar verwacht, maar dat weerhoudt ons er niet van om nu al over de volgende generatie vlaggenschip te praten. Volgens de laatste geruchten krijgt het toestel een verwijderbare batterij, een feature die we niet in heel veel high-end telefoons aantreffen. Daarnaast kunnen we nog een aantal andere technologische hoogstandjes verwachten.

LG G5

LG presenteerde begin dit jaar vol trots de LG G5. Wat het vlaggenschip zo bijzonder maakte is zijn modulaire design. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een externe cameramodule aan het toestel te koppelen, of de interne speakers te vervangen door de LG Hi-Fu Plus met geluidstechnologie van Bang & Olufsen.

Ondanks deze noviteit bracht het toptoestel niet het succes waarop het Zuid-Koreaanse bedrijf had gehoopt. Bas Dekker, commercieel directeur van LG Benelux, trok enige tijd geleden het boetekleed aan en bekende dat er fouten zijn gemaakt bij de promotie van het vlaggenschip. Zo werd er te veel nadruk gelegd op het modulaire aspect en vergat men te zeggen dat het ook zonder deze modules een goede smartphone is. Hiervoor is LG volgens hem gestraft door de consument.

In de hoop het een en ander goed te maken, volgde er een grootschalige reorganisatie. Honderden medewerkers werden ontslagen en vervangen door nieuw personeel. Ook werd er een werkgroep ingesteld die zich voornamelijk bezighoudt met de promotie van de LG G5 en toekomstige vlaggenschepen. Tot slot bracht LG half oktober de LG G5 SE naar ons land. Dit toestel heeft nagenoeg dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar iets minder krachtige processor. Hierdoor ligt de vraagprijs een stuk lager dan de LG G5 bij introductie. Inmiddels haal je de LG G5 SE voor zo’n 450 euro in huis.

LG G6

LG zegt van haar fouten te hebben geleerd. Zo lekte al eerder uit dat de LG G6 geen modulair design krijgt. De Zuid-Koreanen zouden hierbij hun eigen verlangen voor modulariteit in de ijskast hebben gezet. Waarschijnlijk zien we in de toekomst nog andere modulaire telefoons van LG. Het eerstvolgende vlaggenschip moet het zonder stellen.

The Korea Herald schrijft dat de LG G6 een aantal interessante eigenschappen krijgt. Om te beginnen krijgt het vlaggenschip een verwijderbare batterij. Het bedrijf zag wat voor problemen de niet-vervangbare batterij met zich meebracht in de Samsung Galaxy Note 7. Mocht er zich eventueel een probleem voordoet met de accu, dan kan deze eenvoudig vervangen worden.

Daarnaast schrijft de Koreaanse krant dat het toestel een camera en irisscanner in één krijgt. Dit gerucht dook begin november voor het eerst de kop op en wordt nu opnieuw bevestigd. Ook zou LG werken aan een eigen betaalsysteem: LG Pay. Daarmee treedt het in de voetsporen van Apple en Samsung. De Zuid-Koreanen maken gebruik van een technologie die Magnetic Secure Transmissions of MST heet. Daarmee hoef je je smartphone alleen maar even kort tegen een magnetische kaartlezer te houden om een transactie te voltooien.

Dat is het voor nu. Zodra we meer geruchten over de LG G6 voorbij horen komen, dan lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones