Gerucht: LG G6 krijgt zelfde design als LG G5

Gerucht: LG G6 krijgt zelfde design als LG G5

De eerste schetsen van de LG G6 zijn opgedoken. Daaruit kunnen we opmaken dat het aanstaande vlaggenschip van LG veel gelijkenissen vertoont met zijn voorganger.

Het jaar zit er bijna op en smartphoneproducenten bereiden zich voor op 2017. Samsung wil met de Samsung Galaxy S8 een nieuwe kaskraker op de markt brengen. Apple komt ook met iets bijzonders op de proppen als we de geruchten mogen geloven. En LG wil met de LG G6 betere verkoopresultaten bereiken dan met diens voorganger, de LG G5. Laatstgenoemde vlaggenschip was niet bepaald populair bij consumenten, ondanks de op papier zeer degelijke specificaties. Een nieuwe werkgroep en een lading nieuwe medewerkers moeten ervoor zorgen dat het volgende vlaggenschip niet hetzelfde lot ondergaat als de LG G5.

Dit is de LG G6

Android Authority heeft exclusief de hand weten te leggen op concepttekeningen van de LG G6. De schetsen zijn gemaakt door Shai Mizrachi, een man die in het verleden vaker correcte tekeningen van vlaggenschepen van Samsung en LG heeft verspreid. Alle reden dus om dit bericht serieus te nemen.

Op de tekening is duidelijk te zien dat de LG G6 sterk lijkt op zijn voorganger. Zo zien we aan de achterkant een strip waar de dubbele camera en LED-flitser komen. Daaronder zie we een cirkel getekend, wat onmiskenbaar de vingerafdruksensor moet voorstellen. De aan/uitknop en volumeknoppen bevinden zich aan de linkerkant, wat bij het huidige topmodel eveneens het geval is. Naar verwachting wordt de volgende generatie iets slanker. De LG G5 is 149,4 millimeter lang en 73,9 millimeter breed. De LG G6 is volgens Mizrachi 149,4 bij 72,43 millimeter. Tevens gaat het gerucht dat hij iets dunner wordt, maar de tekenaar beschikt niet over exacte cijfers over de dikte. Het scherm heeft naar verwachting een beelddiagonaal dat tussen de 5.2 en 5.5 inch ligt.

In hoeverre de LG G6 een modulair design krijgt weet Mizrachi niet. Eerder hoorden we geluiden dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de modulaire vormgeving die we van de LG G5 zou laten vallen. Dit omdat er te weinig vraag vanuit de markt zou zijn voor een dergelijk design: consumenten zouden de voorkeur geven aan een gewone smartphone in plaats van een telefoon die je met accessoires kunt uitbreiden.

LG G6 concepttekening

Specificaties LG G6

Hier op Telefoonabonnement.nl schrijven we al een tijdje over de LG G6. Toch is er altijd nog verrassend weinig bekend over de specificaties van het aanstaande vlaggenschip. Zoals gezegd geeft de schets een indicatie van de mogelijke schermgrootte: tussen de 5.2 en 5.5 inch. Het huidige vlaggenschip is 5.3 inch. We weten nog altijd niet of LG wederom voor een IPS LCD-paneel kiest, of deze inruilt voor een AMOLED-display. We mogen aannemen dat de fabrikant op z’n minst dezelfde schermresolutie geeft aan de LG G6, oftewel een QHD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Daarnaast heb ik berichten gezien over een Qualcomm Snapdragon 821 of Snapdragon 835 en 6GB aan werkgeheugen. Ook zou de batterij verwisselbaar zijn, net als bij de LG G5. De accucapaciteit van de LG G5 bedraagt 2800 mAh.

Verder gaat het gerucht dat de LG G6 een waterdicht design heeft. De behuizing zou gemaakt zijn van een combinatie van glas en aluminium en draadloos opladen ondersteunen. De aansluiting voor de koptelefoon blijft bestaan en ook zou LG haar eigen mobiele betaalsysteem willen introduceren: LG Pay.

Beschikbaarheid

Volgens de Koreaanse krant ETnews verschijnt de LG G6 een maand eerder dan zijn voorganger. De LG G5 werd in februari gepresenteerd en lag in april bij ons in de schappen. Diens opvolger zou dus in maar al verkrijgbaar zijn. Vanwaar deze haast?, vraag je je misschien af. Dit om de simpele reden dat Samsung naar verluidt de Samsung Galaxy S8 in april lanceert en LG haar concurrent te slim af wil zijn. Daarnaast zou de verkoop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus over zijn hoogtepunt heen zijn en daar wil LG van proberen te profiteren.

Analisten hebben alle vertrouwen in de LG G6. Zij verwachten dat het vlaggenschip komend jaar ten minste vijf miljoen keer over de toonbank gaat. Hetzelfde aantal werd ook bij de LG G5 genoemd, maar is daar nooit in de buurt van gekomen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones